Indlagt EL-profil fik blomster af Løhde: Gav dem til hospitalets ansatte
Finn Sørensen (EL) gav blomsterne videre til de ansatte på hospitalet. Foto: Christian Liliendahl / Ritzau Scanpix
Finn Sørensen (EL) vidste godt, at de ansatte på hospitalet havde travlt. Det blev alligevel en øjenåbner for ham at være indlagt og opleve det på tæt hold.

- Kære Sophie Løhde! Tusind tak for blomsterne i anledning af mit ufrivillige ophold på Amager Hospital.

Sådan skriver folketingspolitiker Finn Sørensen (EL) i et Facebook-opslag, der har fået flere tusinde reaktioner.

Med opslaget tilkendegiver Finn Sørensen nemlig sin støtte til de offentligt ansatte i overenskomstforhandlingerne med netop Sophie Løhde (V), og at sygehuspersonalets arbejdsvilkår er dybt bekymrende.

- Jeg vidste jo godt, at de knokler. Men jeg blev dybt bekymret, da jeg hørte om deres arbejdstider, og hvor mange ekstravagter de er nødt til at tage, for at få bemandingen på afdelingen til at hænge sammen, skriver han blandt andet i opslaget.

"Hvad Søren, er du nu her igen"

- Jeg kunne se, at det var de samme, som var der hele tiden. "Hvad Søren, er du nu her igen," sagde jeg, når jeg så den samme medarbejder som jeg havde set klokken 23 aftenen før. Det synes jeg er helt forkasteligt. Man slider jo folk op, uddyber Finn Sørensen over for Avisen.dk.

Noget andet, han bemærkede, var, at de ansatte var nødt til at fare rundt hele tiden. Alligevel havde de overskud til at give omsorg, kærlige ord og smil, fortæller han.

Ud over Sophie Løhde (V) havde beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V), Folketingets beskæftigelsesudvalg og Enhedslisten også sendt blomster til Finn Sørensen. En af buketterne tog han med hjem til sin kone, de resterende kom ind på kontoret til sygehusets ansatte - Hverdagens Helte, som han kalder dem.