Indien gik i sort: 300 millioner uden strøm
Trafiklysene slukkede, og flere hundrede millioner mennesker har måttet klare sig uden strøm i Nordindien.

En kolossal strømafbrydelse har mandag skabt kaos i den indiske megaby Delhi og samtidigt efterladt det meste af den nordlige del af landet uden elektricitet.

Strømforsyningen bristede i et sådant omfang, at det gik ud over cirka 300 millioner mennesker - hvilket gør det til et af de værste strømsvigt, som har ramt Indien i mere end et årti.

Elektriciteten i Delhi og syv delstater forsvandt i de tidlige morgentimer og stak blandt andet en kæmp i hjulet på trafikken - her rådede kaos på de i forvejen hektiske indfaldsveje, da de røde, gule og grønne trafiklys pludselig blev sorte.

Samtidig strandede pendlere i metroen, hvor morgentogene blev aflyst på stribe.

- Vi vil finde ud af årsagen og sørge for, at den slags ting undgås i fremtiden, siger Ram Nayak, som står i spidsen for Indiens statslige elkoncern.

I løbet af mandagen er strømmen så småt vendt tilbage til de indiske stikkontakter - blandt andet til den folkerige delstat Uttar Pradesh, som huser en større befolkning end Brasilien.

Indien - som er Asiens tredjestørste økonomi - kæmper med hyppige strømafbrydelser, som belaster samfundet og den tiltagende industrialisering af landet.

/ritzau/AFP