Illum og Magasin solgt til pakistaner

Magasin og Illum er blevet solgt Foto: Jesper Nørgaard Sørensen / POLFOTO

Illum og Magasin har fået ny ejer.

Den pakistanske investor Alshair Fiyaz, har købt sig ind i Magasin og Illum samt de bygninger i København, Lyngby, Århus og Odense som huser de to stormagasiner.

Fiyaz har sammen med Straumur Investment Bank lavet selskabet Solstra Holding, som nu er den nye ejer af de velrenommerede forretninger, skriver Straumur i en pressemeddelelse.

Solstra Holding har købt ejendommene af det konkursramte Landic Property. Prisen er dog holdt hemmelig, men dagbladet Børsen vurderer den til ca. fire mia. kr.

Derudover har Solstra en option på at købe 49,9 procent af den virksomhed, der ejer Magasins flagskibsbutik på Kgs. Nytorv i København.

Fiyaz har gennem flere år investeret for mere end fem milliarder dollar - blandt andet i flere store detail- og distributionsvirksomheder i Europa og USA.

"Vi er meget glade for at have fundet en erfaren international investor som Alshair Fiyaz, der tror på strategien for Magasin og Illum, og som sikrer fremtidig investering i driften og ejendomme," siger Oscar Crohn fra Straumur.

Straumur var i forvejen hovedejer af Magasin og Illums aktiviteter, mens ejendommene hidtil har været ejet af det islandske ejendomsselskab Landic Property.