Iker Casillas runder 1000 kampe i skuffelse
Iker Casillas spillede muligvis sin sidste Champions League-kamp, da FC Porto blev slået ud af Liverpool i marts. Foto: Andrew Yates/Reuters
Iker Casillas rundede sjælden milepæl, da FC Porto tabte et stort skridt i den portugisiske mesterskabskamp.

Den anerkendte målmand Iker Casillas rundede mandag aften fodboldkamp nummer 1000 som professionel.

Den sjældne milepæl blev dog opnået i en stor skuffelse, da han sammen med FC Porto tabte 0-2 på udebane til Belenenses i den bedste portugisiske række.

Nederlaget betyder, at FC Porto med seks spillerunder tilbage har overladt rækkens førsteplads til ærkerivalen Benfica.

- Jeg ved ikke, hvad der gik galt. Vi havde spillet, og vi havde chancerne. De var i nærheden af vores mål to gange og scorede to mål.

- Vi er nødt til at rejse os og tage ansvaret for den situation, vi har sat os selv i, siger målmanden efter jubilæumskampen ifølge FC Portos hjemmeside.

1000-kampsjubilaren Casillas har spillet 108 kampe for FC Porto, 167 for det spanske landshold og imponerende 725 kampe for Real Madrid, hvor han fast vogtede buret fra 1999-2015.

Den 36-årige målmand har gennem karrieren været yderst succesfuld. Foruden selv at være anerkendt som en af verdens bedste målmænd i en årrække kan han også fremvise et fyldt pokalskab.

Casillas har vundet to europamesterskaber og et verdensmesterskab som anfører for det spanske landshold.

I tillæg følger tre Champions League-titler, fem spanske mesterskaber og to spanske pokaltitler samt en række mindre nationale og internationale titler med Real Madrid.

Fra 2008-2012 blev han fem gange i træk kåret som verdens bedste målmand. Kun italieneren Gianluigi Buffon er blevet tildelt titlen lige så mange gange.

Veteranen skal enten på klubjagt eller fodboldpension til sommer, når hans kontrakt med FC Porto udløber. Aftalen bliver ikke forlænget, har parterne tidligere meldt ud.

/ritzau/AFP