Ida Auken vil lave ny pesticid-skat
Forbruget af sprøjtegifte har taget overhånd, mener Ida Auken, der nu vil lade danske landmænd bøde over skatten. Foto: Coulourbox
Det skal være dyrere at lukke pesticider ud i naturen. Miljøministeren håber, at det vil få landmændene til at skrue ned for pesticidhanen.

Miljøminister Ida Auken gør livet mere svært for landmændene, når hun om kort tid kommer med en ny pesticidafgift.

"Brugen af sprøjtegifte i landbruget skal ned. Den stigning, vi har set i forbruget de seneste år, er et udtryk for, at strategien med kun at bruge frivillige virkemidler har slået fejl," skriver Ida Auken i en mail til Nyhedsbureauet Newspaq.

Det sker efter, at Miljøstyrelsen er kommet med nye tal over pesticidforbruget i landbruget, der er steget med 20 procent siden 2006.

Dermed går udviklingen på området den stik modsatte vej i forhold til pesticidplanen fra 2004, og det står i kontrast til udviklingen i det offentlige, hvor man næsten har halveret forbruget.

Udover en økonomisk lussing til landmændene, så får kommunerne hjælp til at beskytte drikkevandet.

"Vi har sat penge af til at hjælpe kommunerne med at få lavet bedre sikkerhedszoner omkring drikkevandsboringer og til at rejse skov rundt om flere bynære drikkevandsboringer," forklarer Ida Auken.