I lære som scorekarl
Tricks ? Thomas Starck har købt et kursus i at score kvinder. På tre dage oplever han at få tæv af en pige og overskride alle sine grænser. Og til sidst at score efter alle kunstens regler

»Hej piger. Jeg har vildt lyst til at have sex med jer.« De tre piger ser på Thomas Starck og så på hinanden med rynkede bryn og åbne munde. Thomas Starck gentager roligt sit budskab. Så slår den ene pige ham hårdt i hovedet og giver ham et knæ i skridtet. Han synker sammen i smerte midt på Strøget i København.Thomas Starck ville normalt aldrig være gået alene hen til en gruppe fremmede piger. Og slet ikke med den replik. Men denne torsdag kort før jul er han på kursus i at score kvinder. Mødet med pigens knæ og knoer er et smertefuldt klimaks på en udmattende aften. De to undervisere, Niel Hermes og Max Stanford, har konstant presset ham til at sige og gøre mere og mere grænseoverskridende ting over for fremmede mennesker.

Siddet i hjrnet

Thomas Starck har aldrig haft det godt med at gå i byen. Mens vennerne fyrer den af med piger, pilsnere og skarpladte scorereplikker, sidder 19-årige Thomas Starck ofte og kigger på. Men nu har han betalt to professionelle scorekarle, såkaldte scorekunstnere, 5.000 kroner for et tre dages kursus i at tiltrække og forføre kvinder.»Jeg kan sagtens forstå, hvis nogen synes, det er underligt, at jeg vil betale så mange penge for det her. Jeg har da også haft skrupler med at lægge så mange penge. Men jeg har hørt så ekstremt positivt om underviserne, at jeg tror på, at pengene er givet godt ud,« fortæller Thomas Starck, inden kurset begynder.På det tidspunkt ved han ikke, hvad torsdag aften vil bringe, og da han kommer hjem torsdag nat, er han rystet.»Jeg fik hele tiden at vide, at jeg skulle prøve at være ligeglad med, hvad andre tænkte om mig. Det var ubehageligt. Det er svært at gå hen til en fremmed gruppe og prøve at få en samtale i gang og så få at vide, at man er mærkelig. Jeg overvejede meget, om det var mig det her. Det føltes for ekstremt,« siger Thomas Starck. Fredag fortæller han underviserne, at han synes, han har betalt for meget for det, når det nu bare handler om at gå hen til nogle personer og opføre sig mærkeligt. Men Niel Hermes og Max Stanford beroliger ham med, at alle ubehagelighederne torsdag bare er som opvarmningen til en fodboldkamp. Da Thomas Starck kommer ud i byen fredag aften, viser det sig hurtigt, at underviserne har ret. Han er ikke længere nær så nervøs for, om folk kan lide ham. Hele aftenen tilpasser underviserne hans handlinger, mens han går hen til nye fremmede mennesker.

Tips til kontakt

I stedet for at spørge til, hvad folk hedder, og hvad de laver, så skal han gøre noget totalt uventet. For eksempel betro dem, at han er vild med appelsiner. Hver gang han læner sig frem for at fortælle noget, gør underviserne ham opmærksom på, at han i stedet skal være tilbagelænet. Så vil folk læne sig frem mod ham. Og i stedet for at indlede lange logiske diskussioner, der ofte fører ud i ingenting, skal han i stedet lade, som om han kan spå pigerne ved at se deres hænder eller planlægge en fantasirejse til Afrika sammen med dem.»Når vi stod i grupper, gik Niel ind i gruppen og fortalte mig helt åbenlyst, hvad jeg skulle gøre. Så vi brugte nærmest folk som statister. Det var sjovt at se deres ansigtsudtryk, når det skete,« fortæller Thomas Starck.Det har særligt gjort indtryk på ham, hvordan de to scorekunstnere kan træde ind på et diskotek og se ud, som om de er vildt populære, fordi de hilser på alle. Thomas Starck ender med at kysse med en pige, som han har afprøvet teknikkerne på. Og da han tager hjem fredag nat, har han ni pigers telefonnumre i lommen og to aftaler i kalenderen. Efter kurset går han i byen med sine venner. Han afprøver alt, hvad scorekunstnerne har lært ham. Til sine venners overraskelse taler han med nærmest alle, han ser. Og senere på aftenen, da de sidder i baren, kommer folk hele tiden forbi og hilser. Da han møder en pige, han er interesseret i, flirter han, alt hvad han har lært. »Det føltes fedt. Hele aftenen synes folk, at jeg var mere interessant end de andre. Før sad jeg mere sammen med mine venner. Nu taler jeg med alle om interessante ting. Det har helt sikkert haft indflydelse på hendes opfattelse af mig,« siger Thomas Starck. Det ender med, at de kysser og er sammen resten af aftenen.Han er overrumplet over, hvordan underviserne har ændret hele hans måde at møde mennesker på.»Jeg er ekstremt positiv. Kurset er totalt revolutionerende. Nu er jeg langt mere bevidst om, hvordan jeg virker på andre. Det har været alle pengene værd. Hvis det havde kostet 10.000 kroner, så havde jeg også gjort det, hvis jeg havde vidst, at jeg fik alt det ud af det,« siger Thomas Starck.Thomas Starck er et opdigtet navn. Hans rigtige identitet er redaktionen bekendt.