"I et land med flere svin end mennesker": Frikadelle-krig når til USA
Den danske frikadelle-krig er røget en tur over Atlanten og bliver omtalt i en stor amerikansk avis. Foto: Mads Nissen/Scanpix
Frikadelle-krigen i Randers bliver omtalt i den amerikanske avis The Washington Post.

Randers Kommune har ikke bare tiltrukket danske mediers opmærksomhed, efter et byrådsflertal besluttede, at kommunens børneinstitutioner er forpligtet til at have svinekød på menuen. 

Historien om det, der der populært er blevet kaldt "Frikadelle-krigen", er nu nået hele vejen over Atlanten til en af USA's mest betydningsfulde aviser, The Washington Post.  

Siden 20. januar har historien ligget blandt de fem mest læste i sektionen World Views i onlineudgaven af den amerikanske avis.

Og det er ikke ligefrem det eventyr-billede, som vi normalt gerne vil male af os selv herhjemme, der skinner igennem i artiklen. 

Flere Svin en mennesker

"In Denmark, a country with more pigs than humans, pork has become the latest element of a debate that has been declared a culture war"

Oversat: I Danmark, et land med flere svin end mennesker, er svinekød blevet det seneste element i en debat, der er blevet udråbt til en kulturkrig 

Sådan indleder skribenten sin beretning, der ender med en konstatering af, at Danmark er blevet et af de lande i Europa, der er mest restriktive i forhold til flygtningetilstrømningen. 

Udlandet følger med i frikadelle-krigen 

Tidligere på ugen hittede historien om den danske frikadelle-krig i den britiske avis, The Guardian, hvor den også var blandt de mest læst:

- En dansk by har gjort det obligatorisk for offentlige institutioner at servere svinekød, og det er blevet modtaget med blandede reaktioner i det, der er blevet døbt det nordiske lands "frikadelle-krig", står der i artiklen fra nyhedsbureauet AFP, som The Guardian har valgt at bringe.

Og også i Tyskland har avislæserne kunne læse om den danske kommune langt mod nord, som har slået et slag for de danske værdier.