I dag falder dommen over Amagermanden
Amagermanden skal for måske sidste gang møde op i Københavns Byret. Findes han skyldig i dag, skal han møde op en sidste gang til strafudmåling på torsdag. Foto: Jakob Jørgensen / POLFOTO
Et langt og særdeles medieovervåget retsforløb finder i dag en afgørelse, når dommere og nævninge tager stilling til Amagermandens skyld.

Der er dommens dag i en af Danmarkshistoriens mest spektakulære og skræmmende kriminalsager.

Klokken 11 mandag formiddag skal byretten i København tage stilling til, om den såkaldte Amagermand er skyldig i henholdsvis to drabssager og syv tilfælde af voldtægt og et sexovergreb.

Retssagens tre juridiske dommere og seks nævninge skal i dag stemme om hvert enkelt anklageforhold. Det fungerer sådan, at hver dommer og hver nævning har én stemme i hvert anklagepunkt. For at fælde dom, skal mindst to dommere og fire nævninge være enige.

Hvis Amagermanden frifindes, bliver han løsladt med det samme. Bliver han derimod fundet helt eller delvist skyldig, skal anklagere og forsvareren procedere for strafudmålingen klokken 13.

Trods tunge dna-beviser i de fleste af sagerne har Amagermanden nægtet sig skyldig under hele retssagen.

Kendes manden skyldig i anklagerne, så risikerer han fængsel på livstid. Den eventuelle strafudmåling finder sted torsdag den 22. december.