"Hykleri": Joachim B. revser kolleger efter Nykredit-kritik
"Alle de partier, der nu er ude og råbe og skrige over de her bidragssatser, har selv været med til at stemme lovgivning igennem, som har øget reguleringen og dermed omkostningerne for realkreditsektoren," siger Liberal Alliances erhvervsordfører Joachim B. Olsen. Foto: Scanpix/arkiv
Joachim B. Olsen giver ikke meget for sine politiker-kollegers kritik af Nykredit.

Det er hyklerisk, når flere partier de seneste dage har langet ud efter Nykredits beslutning om at hæve de såkaldte bidragssatser. Det mener Liberal Alliances erhvervsordfører Joachim B. Olsen, skriver TV 2.

Det er nemlig den lovgivning, politikerne selv har stemt igennem, der nu gør, at banken finder det nødvendigt at hæve gebyrerne, mener han.

- Alle de partier, der nu er ude og råbe og skrige over de her bidragssatser, har selv været med til at stemme lovgivning igennem, som har øget reguleringen og dermed omkostningerne for realkreditsektoren. At de nu er ude og skyde på sektoren, synes jeg er et udtryk for hykleri, siger Joachim B. Olsen til TV 2.

Han kan godt forstå, at folk er vrede.

- Jeg er også selv boligejer, og jeg synes ikke, at det er sjovt at betale højere bidragssatser, siger Joachim B. Olsen til TV 2. Han mener dog, at det er mærkeligt, at politikerne beder en privat virksomhed om at lægge sine beregninger frem.

Socialdemokraterne, De Radikale, SF, Enhedslisten og Dansk Folkeparti har opfordret Nykredit til at fremlægge dokumentation for beslutningen om at hæve bidragssatserne. Det har nu fået banken til at invitere Folketingets erhvervsudvalg til en gennemgang af sit kapitalbehov. Både Venstre og Dansk Folkeparti har onsdag sagt, at de ønsker øget gennemsigtighed og konkurrence i den danske realkreditsektor.