Hvorfor gik den unge mand ind til tigrene?
Ifølge Lars-Christian Borg har familien ikke kunnet bidrage med et motiv til den tragiske hændelse fandt sted. Derfor snakker politiet nu med kollegaer og venner til den dræbte mand. Foto: Colourbox
Politiet håber, at venner til den dræbte 20-årige kan hjælpe med at finde ud af, hvorfor han endte i tigerbur.

Efter en 20-årig mands død i tigerburet i Zoologisk Have i København forsøger politiet nu at nå til bunds i, hvem den unge mand var, og hvorfor han blev rovdyrenes bytte.

Torsdag vil politiet afhøre den unge mands venner, eventuelle arbejdskolleger og andre, der kendte ham, og som måske kan give afgørende oplysninger.

- Vi vil gerne danne os et ordentligt billede af, hvem den unge mand var, og vi håber, det kan hjælpe os til et endeligt svar på, hvordan det er sket, siger Lars-Christian Borg, der er talsmand for Københavns Politi.

- Vi vil gerne vide, hvordan han er kommet ind til tigrene, og hvorfor, siger han.

Torsdag skal en obduktion på Retsmedicinsk Institut fastslå, om den unge mand var påvirket af alkohol, stoffer eller medicin.

Den 20-årige mand stammer fra Afghanistan og havde netop fået dansk statsborgerskab.

Han blev onsdag morgen omkring klokken 7.30 fundet død i tigerburet af havens personale.

Han var blevet skambidt flere steder, men alt tyder på, at han blev dræbt af et kvælende bid i halsen. Hans liv var ikke til at redde, selvom personalet hurtigt fik tigrene fjernet og tilkaldt en ambulance.

Selve undersøgelsen af tigerburet er tilendebragt, ligesom politiet er færdig med at se billeder fra havens videoovervågning igennem uden at finde noget af interesse på båndene.

Derudover er den 20-åriges familie blevet afhørt i forsøget på at afdække hans personlige forhold og hans færden frem til hans død.

Ifølge Lars-Christian Borg har familien ikke kunnet bidrage med et motiv til den tragiske hændelse fandt sted.

Ifølge dagbladet B.T. har den 20-årige haft en svær opvækst. Ifølge bladet har han haft psykiske problemer, siden han kun seks år gammel så sin far blive skudt af Taliban i Afghanistan.