Dyrepasser: Zoos farligste dyr er tigeren
Tigrene i Zoo ser mennesker hele tiden, og derfor har de ingen respekt for os, fortæller dyrepasser Frank Thomsen fra Aalborg Zoo. Foto: Colourbox
Zoo-dyr er ofte farlige end dem ude i naturen, siger dyrepasser og peger på tigeren som det farligste.

Tigrene og isbjørnene er de farligste dyr for mennesker i de zoologiske haver.

Det vurderer dyrepasser Frank Thomsen fra Aalborg Zoo, efter at en mand er fundet død i tigerburet i Københavns Zoo.

- Tigrene og isbjørnene er ikke et sted, jeg ville gå hen. De er rimeligt frygtløse, siger Frank Thomsen, der har været dyrepasser i 25 år - de 21 af dem for rovdyrene.

- Hvis man røg ind i anlægget til løverne, så er det lige ved, at man kan skræmme dem ved at råbe rigtig højt og løbe efter dem.

- Man skal bare ikke blive ved med at løbe efter dem. Jeg tror godt, at man kunne stjæle sig 10-12 sekunder, siger han.

Han påpeger samtidig, at dyrene i zoologiske haver tit er farligere end dem ude i naturen, fordi zoo-dyrene ikke har den naturlige respekt for mennesker, som de frie dyr har.

- De kan se mennesker hele tiden, og det gør, at de ikke bliver skræmt af dem. Dyrene på Savannen bliver bange, når de hører masaierne, og rådyrene i Danmark ved godt, at jagtsæsonen går ind, når de har hørt to skud, siger Frank Thomsen.

- Den respekt har kattedyrene herinde ikke, siger dyrepasseren.

Frank Thomsen vurderer, at tigrene vil se en ubuden gæst som et stykke legetøj, og vil splitte ham ad, fordi det ligger i tigrenes adfærd at bide og kradse.

- De vil se ham som en genstand til leg, og de vil nok strides om at besidde ham. Hvem skal have ham. De vil nok tage det som underholdning, forklarer han.

- Tigre er meget fysiske og rykker og bider i hinanden rigtig hårdt, når de leger. Men de har en hud, der kan holde til det, det har vi mennesker ikke, siger Frank Thomsen.

Frank Thomsen selv er aldrig selv inde ved tigrene, selvom de er en del af hans arbejde.

- Man skal huske på, at det er deres territorium. Hvis tigeren kom ud af anlægget, er det ikke sikkert, den ville ryge på menneskerne, med mindre den følte sig presset, siger dyrepasseren.