GUIDE Hvordan får man et frikort?
Hvis du tjener mindre end dit personlige fradrag, slipper du fuldstændig for skattefar. Avisen.dk guider dig til, hvordan og hvornår man får et frikort.

Alting starter i det små. Uanset om dit første job er at gå med aviser eller sidde i kassen i den lokale Netto, behøver du sandsynligvis ikke betale skat af beløbet.

Hvis man tjener mindre end sit personlige fradrag, kan man nemlig få et såkaldt frikort, hvor man ikke betaler skat af det beløb, man tjener. Frikortet skal man selv ansøge om på SKAT's Tast-Selv.

Alle beløb og tal er senest opdateret februar 2018.

Hvornår får man frikort?

Man kan få frikort, når man tjener mindre end 33.800 kroner om året som ung. Hvis man er ældre end 18 år gammel kan man få frikort, hvis man tjener mindre end 45.000 kroner om året. 

Man vil altså som oftest kunne få frikort, hvis man er under 18 år, eller modtager hjemmeboende SU. 

Jeg tjener for meget til frikort

Hvis man tjener for meget, er det ikke sådan, at man har forspildt chancen for at få lidt flere penge på lommen.

I stedet skal man bare tjene sine penge på hovedkortet, hvor det personlige fradrag også er medregnet. Det personlige fradrag vil som minimum være lige så højt som frikortet. 

Feriepenge på frikort

Bare fordi man er helt ny på arbejdsmarkedet, er der ingen grund til at snyde sig selv. Selvom man arbejder på frikort, er arbejdsgiveren nemlig stadig forpligtiget til at betale  feriepenge. Feriepenge er på 12,5 procent af den totale løn. Så husk endelig din chef på det.

Du kan læse mere om feriepenge her, mens du kan læse om, hvad du bør tjene som ungarbejder her.

 

Kilder: SKAT, Uddannelsesguiden

 

via Listen To News