Opdateret kl. 12:59
Næsten hvert andet stykke dansk frugt indeholder rester af pesticider, og for udenlandsk frugt er tallet endnu højere.
Det viser en årlig rapport fra Fødevarestyrelsen og DTU.
Selv om der er rester, er indholdet dog så lavt, at det ikke er sundhedsskadeligt for mennesker.
Der er blevet testet 99 prøver med dansk frugt, og der blev ikke fundet nogen overskridelser.
For grøntsager fra Danmark er der fundet pesticidrester i hvert femte stykke. Der blev fundet overskridelser i to ud af 210 prøver.
- Det er meget positivt, at undersøgelserne endnu en gang viser, at dansk frugt og grønt har et lavt indhold af pesticidrester, siger Henrik Dammand Nielsen, kontorchef i Fødevarestyrelsen, i en pressemeddelelse.
Selv om der ofte er rester af pesticider, er det langt sjældnere end for udenlandsk frugt og grønt.
Mens knap hvert andet stykke dansk frugt har rester, er tallet 72 procent for EU og 81 procent for resten af verden.
Det samme billede gør sig gældende for grøntsager, hvor tallet for EU-landene er 50 procent og 35 procent i resten af verden.
Fødevarestyrelsen påpeger, at man kan nedsætte sit indtag af pesticider, hvis man vælger dansk frugt og grønt - og endnu mere, hvis man vælger økologisk.
Hos Økologisk Landsforening, der arbejder for at fremme økologi, mener formand Per Kølster, at andelen af frugt og grønt med pesticidrester er alt for stor.
- Det er høje tal. Hvis man spiser konventionel frugt og grønt, så er det overvejende sandsynligt, at man indtager rester af pesticider, siger Per Kølster.
- Det er på sin vis en alvorlig sag, som man heldigvis selv kan være med til at påvirke ved at vælge økologisk, siger han.
/ritzau/