Hver fjerde tjekker arbejdsmails i ferien
Mange danskere har meget svært ved at holde fingrene fra arbejdsmails eller arbejdsmobilen i deres sommerferie. Foto: Colourbox
Vi har ikke lyst til at komme tilbage til en stor bunke arbejde efter ferien. Derfor vælger mange at arbejde i sommerferien. HK advarer.

Det er sommerferie og tid til at hellige sig familie og lade op til et nyt arbejdsår.

Alligevel kribler det i fingrene på mange danskere for at tjekke mails, snakke i telefon med chefen og løse arbejdsopgaver.

Knap hver fjerde dansker svarende til 23 procent arbejder i ferien, viser en ny undersøgelse. Dem, der arbejder, bruger i gennemsnit fem timer på deres job i løbet af ferien.

Det svarer til, at hver dansker bruger én time om ugen af deres ferie på arbejde, viser undersøgelsen af danskernes ferievaner foretaget af søgemaskinen Hotels.com.

Mens 46 procent tager jobbet med på ferie, fordi de "har lyst", svarer 33 procent, at de gør det for ikke at risikere, at deres mailboks sprænges, mens de er på ferie.

Kun 9 procent svarer, at arbejdspladsen forventer, at de står til rådighed i ferien.

Men arbejde under ferien er en uvane, mener Mette Kindberg, næstformand i HK.

Hun opfordrer til, at man slukker mobilen og computeren under ferien.

- Det er så nemt lige at tjekke sin mail. Men man risikerer at læse en rigtig træls mail, som man så bruger resten af sin ferie på at tænke på, siger hun til Newspaq.

Samtidig risikerer de ansatte, at arbejdspladser til sidst forventer, at de ansatte holder sig ajour i deres ferie.

- Den går bare ikke, siger Mette Kindberg.

I alt 1.193 danskere fra hele landet deltager i undersøgelsen.