Hvad er det med Færøerne og X Factor?

Færøerne er store i danske X Factor til trods for landets lille størrelse. Det er magisk skønhed, der gør det, mener tidligere deltager.
Sveinur i dette års X Factor kommer (også) fra Færøerne.
Sveinur i dette års X Factor kommer (også) fra Færøerne. Foto: Bjarne Bergius Hermansen

Færinger fylder overraskende godt op i X Factor, der igen kører over skærmen hver fredag. Og det selvom færingerne kun udgør en procent af Danmarks befolkning.

Det skriver dr.dk om et af de store paradokser i dansk underholdning.

I år er tre af deltagerne - Sveinur, Jean og Kristel - vokset op på Færøerne.

Aftenshowet havde i går besøg af Linda Andrews, som vandt sæson 2, Anna fra sæson 3, og Sveinur, som netop er gået videre til bootcamp i dette års X Factor.

"Jeg tror helt sikkert, det har noget med kultur at gøre. Vi lærer at synge som børn. Jeg tror, de fleste husstande har et instrument i deres hjem, og man lærer at synge i skolen," sagde Anna i Aftenshowet.

De tre gæster var ikke overraskende enige om, at grunden til færingers succes i musikprogrammer er, at musik er så stor del af kulturen, opvæksten og hele deres liv som færinger.

Men der hviler også noget over Færøerne, som man måske kunne kalde oprindelig X Factor.

"Jeg tror også, det har noget med naturen at gøre. Færøerne er et meget smukt sted, og jeg tror, at den voldsomme natur gør noget med vores sjæl. Vi har brug for at udtrykke os," forklarer sanglærken Linda i showet.

Kilde: dr.dk

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.