Husven får seks år for misbrug af ung pige
Misbrug · Den hidtil hårdeste dom i Tøndersagen faldt i går. En 45-årig mand blev idømt seks års fængsel for sin rolle i det omfattende sexmisbrug af en 11-årig pige

Nogle gange forlangte faderen bare en pizza. Andre gange tog han op til 400 kroner for at lade fremmede mænd misbruge sin mindreårige datter.

Det omfattende sexmisbrug af en kun 11-årig pige, som af sin far blev lejet ud til sex med fremmede mænd i en lille sønderjysk landsby, har rystet hele Danmark.

Kun faderen mangler nu at få sin dom for overgrebene, efter at en 45-årig ven af familien i går blev idømt seks års fængsel for mindst fem gange at have haft samleje med den lille pige og for at have kørt flere af de øvrige mænd til og fra huset, hvor de talrige overgreb mod pigen fandt sted.

Den 45-årige mand af srilankansk oprindelse har hele tiden nægtet at have kendt til pigens unge alder og dermed haft kendskab til, at han havde sex med en mindreårig.

»Jeg kiggede ikke på hende, og både faderen og pigen selv sagde, at hun var 18, så det troede jeg på,« sagde han, da han forleden blev afhørt i Vestre Landsret.

Blot 49 kilo

At pigen kun vejede 49 kilo og var 1 meter og 55 centimeter høj, havde ikke fået ham til at tænke sig om en ekstra gang, og det gav – sammen med transporten af otte andre mænd til sexovegrebene i huset – i går manden den hidtil hårdeste dom i Tøndersagen.

Tidligere er 13 andre mænd blevet idømt fængselsstraffe på op til tre et halvt år, mens moderen til pigen er blevet idømt en behandlingsdom.

Dermed er det kun faderen, som endnu ikke er blevet dømt eller frikendt for sin rolle i overgrebene mod den 11-årige pige og hendes tre år yngre lillesøster, som han angiveligt ikke har udlejet til andre mænd.

Han har under en række lukkede afhøringer mellem jul og nytår erkendt at have udlejet sin pige til sex med fremmede mænd. Om han over for dommeren også har erkendt anklagen om selv at have misbrugt datteren, er stadig uvist, da alle detaljer fra de lukkede afhøringer endnu ikke er blevet offentliggjort. Sagen mod faderen ventes afsluttet i de kommende uger.