Hundredevis af danske børn i fængsel
Fængslet er et alt for skræmmende sted for børn, selv om de har begået kriminalitet, siger Red Barnet. Foto: Colourbox
Børn må ikke ende i fængsel, selv om de har begået kriminalitet, siger Red Barnet, som kræver, at regeringen skrider til handling.

Når børn og unge bliver arresteret uden for dommervagtens åbningstider, ryger de som regel i fængsel.

Selv om der er plads til børnene på landets sikrede institutioner, som netop er udrustet til at tage sig af målgruppen, må institutionerne ikke modtage børnene, før de har været i dommervagten, og det bekymrer generalsekretær i Red Barnet, Mimi Jakobsen, som mener, at praksissen er i direkte strid med FN's Børnekonvention.

"Selvfølgelig har det nogle konsekvenser, når man overtræder loven. Også selvom man er 14 år. Men det er fuldstændig ude af proportioner, at børn skal sidde alene i eksempelvis Vestre Fængsel, når man oven i købet har plads på de sikrede institutioner, der egner sig til at tage sig af børnene," siger Mimi Jakobsen.

Sidste år blev 620 børn mellem 14 og 17 år sat i arrest, og det kan få store konsekvenser for dem, selv om opholdet kun er af kort varighed, siger Mimi Jakobsen, som derfor beder justitsminister Morten Bødskov om at kigge på reglerne.

"I Red Barnet har vi en helt klar forventning om, at den nye Justitsminister retter op på det her område med det samme. I regeringsgrundlaget står en masse om børns rettigheder, det er vi rigtig glade for, men det her er en sort plet i børnepolitikken, siger Red Barnets generalsekretær.