Hudløs ærlig Kim Larsen: Utroskab gav sygdom
I dag udkommer bogen 'Kim Larsen - Mine unge år' - i den kan man blandt andet læse om sangerens sidespring. Foto: Jeppe Bøje Nielsen / Ritzau Scanpix
Erindringsbogen "Kim Larsen - mine unge år" er på gaden i dag.

I dag er der taget hul på salget af et historisk stort første oplag af biografien "Kim Larsen - Mine unge år".

100.000 eksemplarer ligger klar til fans og andre nysgerrige, som over de 328 sider får mulighed for at læse om Kim Larsens liv frem til startskuddet med Gasolin'.

Og det er ikke kun artige fortællinger forfatter Jens Andersen har fået på papiret, fortalt af den afdøde nationalskjald over timers samtaler ved køkkenbordet i Odense.

Den ellers pressesky Kim Larsen fortæller ikke kun om sine stolte øjeblikke, men åbner også for dybt private oplevelser.

Ekstra Bladet kan således berette om hans fortælling fra Thylejren i 1970. Her var Kim Larsen sin første hustru, Mariann, utro:

"Jeg havde fået rigelig tjald og drukket de bajere, jeg skulle, klokken var omkring midnat, og hun var sgu så sød. Vi stod og dansede lidt til noget musik, og så sagde hun: 'Har du noget sted at sove?' - 'Næ, men jeg vil da gerne sove sammen med dig!' Som sagt så gjort".

Kim Larsen blev "straffet" for at være utro. Han havde nemlig fået gonoré og smittede efterfølgende sin hustru.

Larsen bag facaden

Til Ekstra Bladet fortæller Jens Andersen, at Kim Larsen i samtalerne gerne ville "vise sin sårbarhed og fortælle, hvem han var bag facaden".

- Her med Mariann er det tydeligt for mig, at han fortalte historien, fordi hun betød meget for ham. Hun var den første kærlighed og den første, han var i seng med i sit liv, siger Jens Andersen.

Far var ikke ond

Kim Larsens åbenhed om sine unge år er markant gennem hele bogen.

Ifølge BT siger han om sin far, Alfred M. Larsen, at "han var ikke ond min far, han sørgede bare så dårligt for os, at da han forsvandt ud af mit liv, føltes det hverken som et tab eller savn".

Kim Larsen tilføjer: "Jeg har aldrig været nysgerrig efter at vide mere om min far og har ikke haft kontakt til ham senere i livet".