Hudkræft-bus på turne i Danmark
Det er vigtigt at smøre sig ind i den rigtige solfaktor. Du kan få tjekket netop din hudtype i apotekerforeningens hudkræft-bus over sommeren. Foto: Colourbox
Apotekere sender bus på turne i hele landet, for at rådgive danskerne om hudkræft. Få tjekket din hud for farlige solskader.

Apotekerne skal på bustur. Hudkræft-bustur.

De 30 største kommuner i Danmark får over sommeren besøg af Apotekerforeningens bus, der skal hjælpe med at sætte fokus på farerne ved hudkræft.

"Vi ved jo, at antallet af hudkræfttilfælde stiger, så vi vil gerne være med til at lære danskerne om nogle gode solvaner. Vi tager udgangspunkt i de fire S'er - Siesta, solhat, solcreme og stop for solariet," forklarer Birthe Søndergaard, der er sundhedsfaglig direktør i Danmarks Apotekerforening, til Newspaq.

Bussen gør det let tilgængeligt for befolkningen at få tjekket deres hud. Ud over oplysningsdelen af kampagnen, bliver det nemlig muligt at blive tjekket for solskader, når man besøger bussen.

"Man kan få taget et UV-billede af sin hud for at se, om der er tendens til solskader, og så kan man få målt sin hudtype og finde ud af, hvor lang tid man kan være i solen," siger Birthe Søndergaard.

Hudkræft er en af de mest almindelige former for kræft i Danmark. Mere end 100.000 danskere lever dermed med sygdommen i dag.

Kampagnen fra Danmarks Apotekerforening hedder "Hold øje med din hud - pas på dig selv i solen". Udover at oplyse og hjælpe danskerne, der besøger bussen, er den også et del af et større nationalt forskningsprojekt. Resultaterne fra de undersøgte busbesøgende vil nemlig blive brugt som data i en undersøgelse.

Bussen startede sin turne i København i går og fortsætter frem til slutningen af august med at køre rundt i landet.

Du kan se, hvornår bussen kommer til din by her .