Hollywood-stjerne chokeret over Emmy-triumf
Claire Danes tog også prisen for bedste kvindelige skuespiller i en dramaserie. Foto: MATT SAYLES / POLFOTO
Terror-thrilleren "Homeland" vandt hovedprisen ved årets Emmy-show foran den populære tv-serie "Mad Men".

Det psykologiske drama "Homeland" blev natten til mandag den helt store vinder ved årets Emmy Awards, da tv-serien løb med hovedprisen for bedste dramaserie.

Hollywood-stjernen Claire Danes spiller hovedrollen som en psykisk syg CIA-agent, der kommer på sporet af en hjemvendt amerikansk soldat med mulige terrorplaner. En traumatiseret soldat, som hun kommer meget tæt på også følelsesmæssigt.

Ifølge skuespilleren vandt "Homeland" den prestigefyldte pris, fordi serien hverken er for prædikende eller for politisk.

- Vi blev alle en smule forbløffede. Jeg tror ikke, at nogen forventede at blive anerkendt på den her måde, siger Claire Danes efter prisuddelingen i Los Angeles.

- Serien taler til vores følelser som frygt og uro i en ny tid, hvor fjenden ikke længere er så tydelig, tilføjer tv-stjernen.

Homelands to hovedrolleindehavere, Claire Danes og britiske Damian Lewis, tog også priserne for henholdsvis bedste kvindelige- og bedste mandlige skuespiller i en dramaserie.

Med sejren til "Homeland" overtog serien tronen ved Emmy Awards. Hovedprisen har ellers tilhørt den 60'er-cool tv-serie "Mad Men" de seneste fire år i træk. Havde Mad Men sikret sig en femte sejr, ville det have været rekord.

"Homeland" er en af præsident Barack Obamas yndlingsserier. Det vækker glæde hos Claire Danes.

- Det er så fedt. Det viser bare, hvor relevant serien er, mener tv-stjernen.

Med i opløbet om bedste dramaserie var danske Nikolaj Coster-Waldaus hitserie "Game of Thrones". Men også den måtte se sig forbigået af "Homeland".

På komediesiden blev prisuddelingen igen domineret af serien Modern Family med Ed O'Neill, der er kendt som faderen i "Vore Værste År". Serien tog Emmy-prisen for bedste komedieserie for tredje år i træk.