Højreorienterede voldsmænd fik tæsk af offer
Lørdag stødte højreekstremister, venstreradikale og politiet sammen i Greve. I Århus er der også store spændinger mellem venstre- og højrefløjen. Foto: LINNEMANN KRISTIAN/Polfoto
To højreekstremistiske teenagere overfaldt i Århus i nat en 24-årig angiveligt venstreorienteret mand, men endte med selv at få bank.

Torsdag eftermiddag bliver en højreorienteret teenager fremstillet for grundlovsforhør i Århus. Han var nemlig i dén grad ude med riven i går.

Tidligt onsdag aften angreb han og to andre højreekstremister en fredelig demonstration mod racisme i Århus' centrale Mølleparken, men det var tilsyneladende ikke nok for den unge mand og en kammerat.

Natten til torsdag overfaldt de en 24-årig mand, men det ville offeret ikke finde sig i.

"Han sætter sig til modværge og gør det så godt og så effektiv, at han faktisk ender med at være den - undskyld udtrykket - stærkeste i den situation," siger vicepolitiinspektør Michael Weiss til Newspaq.

Den ene overfaldsmand stak af, mens den anden måtte en tur på skadestuen.

JP Aarhus skriver, at den 24-årige blev peget ud af de to højrefløjsvoldsmænd, fordi han "stemmer rødt," men det vil Michael Weiss imidlertid ikke bekræfte, før de er længere i efterforskningen.

Demonstrationen som de to teenagere angreb sammen med en 21-årig ligesindet blev afholdt af Antiracistisk Netværk og var ifølge politiet fredelig. Godt 50 mennesker deltog i demonstrationen.

Politiet fandt frem til de tre unge højreekstremister i en lejlighed på Åboulevarden ikke langt fra Mølleparken. Afdelingen for Personfarlig Kriminalitet undersøger nu, hvilken sammenhæng der er mellem de to hændelser.