Højgravid kronprinsesse fortsætter arbejdet
Kronprinsesse Victoria og prins Daniel bliver snart forældre til deres andet barn. Foto: Jonas Ekstromer/AP
Kronprinsesse Victoria hviler ikke på laurbærrene, selv om hun er højgravid. Nu har hun fået endnu en vigtig arbejdsopgave.

Der er ikke længe til, at en lille ny royal guldklump ser dagens lys. Men selv om kronprinsesse Victoria er højgravid, så er hendes kalender stadig tæt pakket.

Den svenske kronprinsesse deltog mandag i FN-konferencen Agenda 2030 i Stockholm, og nu er kronprinsessen også blevet udpeget til ambassadør af FN's generalsekretær Ban Ki-moon.

Kronprinsesse Victoria er nemlig blevet medlem af "Sustainable Development Goals Advocate", der skal forsøge at gøre op med sultkatastrofer og fattigdom, beskytte miljøet og fremme kvinders rettigheder. Og kronprinsessen er stolt af, at hun er blevet udpeget.

- Jeg er meget beæret over at være udpeget som en af de 16 ambassadører. Spørgsmålene, som FN's udviklingsmål belyser, er afgørende for verden. Jeg håber at kunne bidrage til det vigtige arbejde fremover, siger hun i en pressemeddelelse.

Dermed er endnu en opgave føjet til listen, og kronprinsesse Victoria, der har termin i marts, har ikke planer om at stoppe arbejdet og gå på barsel lige foreløbig.

Indtil videre er der officielle opgaver i kronprinsessens kalender frem til den 10. februar, men hoffets informationschef, Margareta Thorgren, afviser overfor Expressen, at kronprinsessen har fri fra sine officielle pligter derefter.

- Det er et skema, der hele tiden forandres. Der kan fjernes programpunkter, ligesom der kan tilføjes programpunkter, siger hun og fortsætter:

- Kronprinsessen kommer til at arbejde så længe, det er muligt frem til fødslen.

Kronprinsesse Victoria har termin i marts med sit og prins Daniels andet barn. Det royale par har i forvejen datteren Estelle, der kan se frem til at blive storesøster meget snart.

/ritzau/FOKUS