HK/Privat har valgt ny formand

Simon Tøgern afløser Karin Retvig som ny formand for de 145.000 medlemmer af HK/Privat.
De privatansatte HK'ere har valgt ny formand.
De privatansatte HK'ere har valgt ny formand. Foto: Colourbox

Det bliver Simon Tøgern, der skal afløse Karin Retvig som formand for de 145.000 medlemmer i HK/Privat.

Det står klart efter formandsafstemningen blandt de 358 delegerede på HK/Privat-kongressens sidste dag i Kolding.

Simon Tøgern fik 204 stemmer mod 131 til modkandidat Marianne Vind, der i stedet blev valgt til ny næstformand efter Bjarne Nielsen, der ligesom Karin Retvig går på pension.

53-årige Simon Tøgern er formand for HK It, medie & industri i Hovedstaden.

På kongressen blev det også besluttet, at den såkaldte 50-procent-regel skal afskaffes, og at HK/Privat vil anbefale sine medlemmer at stemme nej, hvis ikke 50 procent-reglen er fjernet i det overenskomstresultat, som skal til urafstemning.

Den forhadte 50-procent regel betyder, at man ikke kan kræve overenskomst på en arbejdsplads, hvis ikke mindst 50 procent af de kontoransatte i virksomheden er medlem af HK.

Ved de seneste overenskomstforhandlinger stod HK/Privat ret alene om kravet i HK. Men det skal ikke ske igen, sagde forbundsformand for HK Danmark, Kim Simonsen, tidligere i dag til kongressen.

"En afskaffelse af 50 procent-reglen er ikke kun vigtig for HK/Privats medlemmer - den er vigtig for hele HK, en afskaffelse er vigtig for LO. Ja, for hele arbejdsmarkedet," sagde Kim Simonsen og understregede, at alle har ret til en overenskomst.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.