HK/Privat har valgt ny formand
De privatansatte HK'ere har valgt ny formand. Foto: Colourbox
Simon Tøgern afløser Karin Retvig som ny formand for de 145.000 medlemmer af HK/Privat.

Det bliver Simon Tøgern, der skal afløse Karin Retvig som formand for de 145.000 medlemmer i HK/Privat.

Det står klart efter formandsafstemningen blandt de 358 delegerede på HK/Privat-kongressens sidste dag i Kolding.

Simon Tøgern fik 204 stemmer mod 131 til modkandidat Marianne Vind, der i stedet blev valgt til ny næstformand efter Bjarne Nielsen, der ligesom Karin Retvig går på pension.

53-årige Simon Tøgern er formand for HK It, medie & industri i Hovedstaden.

På kongressen blev det også besluttet, at den såkaldte 50-procent-regel skal afskaffes, og at HK/Privat vil anbefale sine medlemmer at stemme nej, hvis ikke 50 procent-reglen er fjernet i det overenskomstresultat, som skal til urafstemning.

Den forhadte 50-procent regel betyder, at man ikke kan kræve overenskomst på en arbejdsplads, hvis ikke mindst 50 procent af de kontoransatte i virksomheden er medlem af HK.

Ved de seneste overenskomstforhandlinger stod HK/Privat ret alene om kravet i HK. Men det skal ikke ske igen, sagde forbundsformand for HK Danmark, Kim Simonsen, tidligere i dag til kongressen.

"En afskaffelse af 50 procent-reglen er ikke kun vigtig for HK/Privats medlemmer - den er vigtig for hele HK, en afskaffelse er vigtig for LO. Ja, for hele arbejdsmarkedet," sagde Kim Simonsen og understregede, at alle har ret til en overenskomst.