HK: Kommuneaftale er ligrøveri
Konsekvensen af den nye kommunaleaftale bliver dårligere betjening af borgerne og længere sagsbehandlingstider, lyder det fra HK/Kommunal. Foto: Colourbox.com
I den nye kommuneaftale skal der spares 1,5 mia. kr. på administration. Det nærmer sig ligrøveri, lyder det fra HK/Kommunal.

"Nedsmeltning i den offentlige sektor." "Ligrøveri" og "det velfærdspolitiske håndklæde er nu kastet i ringet".

Det skorter ikke på kradse kommentarer fra HK/Kommunal til den kommuneaftale, som KL og regeringen netop har forhandlet på plads.

Heraf fremgår det, at kommunerne skal reducere de administrative udgifter med 1,5 mia. kr.

Formand for HK/Kommunal, Bodil Otto, der repræsenterer 60.000 lægesekretærer, sagsbehandlere og jobkonsulenter og andre inden for administration, siger direkte, at aftalen vil få dramatiske konsekvenser.

Ikke mindst fordi kommunerne i løbet af det seneste år har sparet 700 mio. kr. på det administrative område.

"Med de nye besparelser på administrationen, er vi ude i noget, der nærmer sig ligrøveri. For kommunerne er i forvejen så udsultede, at der ikke er noget fedt at skære væk af, konstaterer Bodil Otto.

Konsekvensen bliver dårligere betjening af borgerne og længere sagsbehandlingstider, siger hun.

"Det er værd at huske, at 85 procent af de administrativt ansatte HK'ere tager sig af direkte borgerrettet betjening. Det gælder for alt lige fra miljøgodkendelser og byggetilladelser over fødevarekontrol og sociale ydelser til jobindsats, tandpleje og udsatte børn," siger HK/Kommunals formand.