HK byder CSC-ansatte velkommen

Efter den langvarige konflikt mod arbejdsgiveren skal de CSC-ansatte nu tage stilling til, om de vil være medlem af HK fremfor Prosa.
Der er ingen eksklusiv-aftale, så i princippet kan de ansatte blive hos i folden hos Prosa.
Der er ingen eksklusiv-aftale, så i princippet kan de ansatte blive hos i folden hos Prosa. Foto: Jens Dresling / POLFOTO

Når røgen har lagt sig efter den langvarige konflikt i it-giganten CSC, så vil fagforbundet HK henover sommeren indkalde medarbejderne til informationsmøder.

Det fortæller formand for HK it, medie & Industri Hovedstaden Simon Tøgern, efter overenskomsten, der dækker 800 it-medarbejdere i dag faldt på plads.

"Efter så lang en konflikt skal folk lige have lov til at sunde sig. Der er måske noget bitterhed og eftertanke, der skal bearbejdes, så vi vil så småt gå i gang gå i gang med informationsmøder i næste uge," siger han til Newspaq.

Men det er ikke givet, at medarbejderne forlader deres hidtidige fagforening Prosa til fordel for HK. Der er ingen eksklusiv-aftale, så i princippet kan de ansatte blive i folden hos Prosa.

"De må beslutte sig, om de vil være medlem af den forening, der har overenskomsten. Det er vores princip, at folk skal være medlem af den fagforening, der forhandler de vilkår, man er omfattet af. Det betyder også, at vi tidligere har sendt folk over til Prosa. Nu gå trafikken bare den anden vej," siger Simon Tøgern.

Den nye overenskomst, der bygger videre på de CSC-ansattes forkastede overenskomst mellem arbejdsgiveren og Prosa, kan læses her: CSC og HK/Privat

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.