Hjemmehjælper forflyttet - gik til fødselsdag
En 80-årig mand var så glad for sin hjemmehjælper, at han inviterede hende med til sin fødselsdag. Men det brød kommunen sig ikke om. Foto: Colourbox
Socialminister Benedikte Kiær er rystet over, at Bornholms Regionskommune har forflyttet en hjemmehjælper, der deltog i 80-årigs fødselsdag.

Bornholms Regionskommunes har besluttet at forflytte en hjemmehjælper, der var med til en borgers fødselsdagsfest.

Den 80-årige Helmer Kure ønskede, at hans faste hjemmehjælper skulle med til den store fest, men da kommunen fandt ud af det, blev hjemmehjælperen forflyttet til et andet distrikt, oplyser TV2 Bornholm.

Man kan nemlig ikke komme i et hjem som privatperson, når man også arbejder der som professionel, lyder argumentet fra Bornholms Regionskommune.

Men det forstår socialminister Benedikte Kiær (K) ikke. Hun kalder kommunens håndtering af sagen for "grotesk og helt hen i vejret".

"Vi har en borger og en hjemmehjælper, der er blevet venner. Det viser velfærdsstatens menneskelige ansigt, og det skal vi være glade for. Jeg synes, det er mærkeligt, at man fjerner det menneskelige fra vores velfærdssamfund," siger hun til TV 2 News.

Ifølge socialministeren at der intet i loven, der forbyder, at en hjemmehjælper og borger må være venner, og hun opfordrer Bornholms Regionskommune til at ændre praksis.

Benedikte Kiær har selv oplevet, hvordan hjemmehjælperen deltog i hendes mors begravelse.

"Jeg synes, det var fantastisk som pårørende, at hjemmehjælpen havde det menneskelige ansigt," siger ministeren til TV2 News.

Kilde: TV2