Hizb ut-Tahrir anmeldt for groft valghærværk
Antidemokrater angriber dansk valg. Her ses en af deres videoer på nettet. Foto: Youtube
Valgplakater med Özlem Sara Cekic er blevet hevet ned i flere gader. Mænd med lange skæg, i kjole og i varevogne står bag, siger hun.

Den antidemokratiske muslimske forening Hizb ut-Tahrir bliver politianmeldt for organiseret hærværk i Københavns gader.

Özlem Sara Cekic står bag anmeldelsen, som vil ramme politiets bord i løbet af søndagen.

Det sker, fordi hendes frivillige lørdag har set foreningens medlemmer vandalisere og rive hendes valgplakater ned flere steder i byen.

"Det drejer sig om flere gade, hvor mine plakater er væk, bl.a. Vejlands Allé," siger Özlem Sara Cekic.

Hun kender medlemmerne af Hizb ut-Tahrir og deres metoder fra flere offentlige møder, og er derfor ikke et sekund i tvivl om, at det er dem, som står bag.

"Det er fuldstændigt uacceptabelt, at man bruger så udemokratiske metoder. Derfor politianmelder jeg det her," slår hun fast.

Politianmeldelsen kommer efter, at også Yildiz Akdogan (S) og Kamal Qureshi (SF) lørdag har oplevet, at deres plakater er blevet vandaliseret af Hizb ut-Tahrir. Det er sket med klistermærker med teksten 'Lovgivning tilhører Allah' og 'Demokrati er hykleri'.

På andre plakater sidder klistermærker med en henvisning til hjemmesiden kaldet.com, hvor medlemmer af Hizb ut-Tahrir på videoopfordrer til at boykotte demokratiet. Det sker som led i en kampagne, der skal få folk til at blive væk fra stemmeboksene den 15. september.

Lars Aslan Rasmussen, der sidder i Borgerrepræsentationen for Socialdemokraterne, bekræfter, at hjemmesiden og klistermærker tilhører Hizb ut-Tahrir. Bl.a. optræder deres flag på videoerne.

Han kræver, at foreningen bliver gjort ulovlig herhjemme.

"Man ville sende et vigtigt signal med et forbud. Den slags modstand mod de demokratiske spillerregler, går ikke an i et land som Danmark," siger han, og fortæller, hvordan han flere gange er blevet passet op på gaden og truet af medlemmer af Hizb ut-Tahrir.

Özlem Sara Cekic kender også til foreningens yderst nærgående metoder, men er ikke enig i, at et forbud er vejen frem. Tværtimod vil foreningen i skjul kunne påkalde sig en farlig martyr-status.

I stedet vil hun bekæmpe Hizb ut-Tahrir med ordets magt.

"Jeg laver nu en modkampagne, hvor jeg opfordrer unge til netop at deltage i valget," forklarer hun.