Antidemokrater angriber dansk valg

Ny antidemokratisk kampagne skal forhindre indvandrere i at stemme. Hizb ut-Tahrir går til modangreb på det danske valg, siger S-profil.
Her ses antidemokraternes video, hvor de advarer indvandrere mod at stemme.
Her ses antidemokraternes video, hvor de advarer indvandrere mod at stemme. Foto: Youtube

Det er angiveligt antidemokratiske grupper som Hizb ut-Tahrir, der står bag hærværket mod flere indvandrer-politikeres valgplakater.

Både Yildiz Akdogan (S) og Ôzlem Cekic (SF) har fået skændet deres plakater med store klistermærker, hvor der bl.a. står, at demokrati er hykleri, og at lovgivningen tilhører Allah.

Hærværket er en nøje planlagt kampagne fra Hizb ut-Tahrir, mener socialdemokraten Lars Aslan Rasmussen, der er socialordfører i Københavns Borgerrepræsentation.

"Hizb ut-Tahrir er i gang med en officiel kampagne, som går ud på, at folk med anden etnisk baggrund ikke skal deltage i valget. De skal hverken stemme eller stille op til det," siger Lars Aslan Rasmussen til Newspaq.

Aktionen med klistermærker på valgplakaterne er en del af kampagnen. Derudover er der oprettet en hjemmeside, der handler om, at det er hyklerisk at stemme, og at man vil brænde op i helvede, hvis man deltager i et demokratisk valg i Danmark.

"Det er selvfølgelig farligt, for det betyder, at stemmeprocenten muligvis falder blandt flygtninge og indvandrere - især for dem, der bor i de udsatte boligområder" siger Lars Aslan Rasmussen.

Ifølge ham var der kun en tredjedel, der stemte ved seneste kommunalvalg. Og over de seneste år er de anti-demokratiske grupper kun kommet til at stå stærkere i de parallelsamfund, som findes i de danske storbyer.

En seer af videon på hjemmesiden skriver da også, at han nu ikke vil stemme.

"Har altid troet, at demokrati var tilladt. Må Allah tilgiv mig og min familie. Jeg vil afholde mig fra det, så længe jeg lever," skriver Kantus25.

Lars Aslan Rasmussen har selv oplevet påvirkningen, idet han har en far med tyrkisk baggrund. Han mener ikke, at de fanatiske grupper er farlige for etniske danskere, men for alle dem med hel eller delvis indvandrerbaggrund, som gerne vil integreres.

"Det er klart, at de har set sig særligt sure på folk med anden etnisk baggrund. De anser dem for forræddere, og det irriterer dem, at der er nogen, der ønsker at være med på lige fod i demokratiet i Danmark," siger Lars Aslan Rasmussen.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Hizb ut-Tahrir.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.