Historisk stort areal er opslugt af flammer i Washington
Naturbrande i Washington er de største i delstatens historie og har kostet flere brandfolk livet.
Voldsomme brander hærger den amerikanske delstat Washington. Arkivfoto
Voldsomme brander hærger den amerikanske delstat Washington. Arkivfoto Foto: Elaine Thompson/AP

En række omfattende naturbrande hærger i den vestlige, amerikanske delstat Washington og har opslugt et historisk stort område.

Det oplyser statens brandmyndigheder til AFP og The Guardian.

Ligeledes har de voldsomme brande gjort 2015 til det værste år, siden staten begyndte at registrere brandene i naturen og deres ødelæggelser, siger embedsmænd.

Ifølge det nationale overvågningscenter NIFC er der alene i Washington 19 aktive brande. Tilsammen har de ifølge AFP fået et område svarende til 2550 kvadratkilometer til at stå i flammer.

200 hjem vurderes at være blevet ødelagt, mens yderligere 12.000 huse er i farezonen, hvilket gør dette år "til det mest alvorlige i forhold til antallet af samtidige, store brande", lyder det fra guvernør Jay Inslees talskvinde.

- Vi har indtil nu anset sidste års naturbrande for de værste i staten. Da brændte 1695 kvadratkilometer, siger talskvinde Jaime Smith til AFP og tilføjer, at 1200 mennesker er blevet evakueret.

Fredag erklærede præsident Barack Obama undtagelsestilstand i staten, hvilket frigiver midler fra myndighederne til at betale for bekæmpelsen af ilden, skriver avisen The Guardian.

Det er sket, efter at guvernør Jay Inslee anmodede om hjælp til en "hidtil uset katastrofe".

- Disse brande har brændt et stort hul i statens hjerte, sagde Inslee i forbindelse med opfordringen ifølge The Guardian.

Australien og New Zealand har sendt redningsarbejdere til Washington og staterne Montana, Oregon, Idaho og Californien, som også slås med skovbrande.

Tre brandmænd er omkommet i kampen mod brandene i Washington, da de kørte galt, og deres køretøj blev slugt af flammerne. De døde er identificeret som tre mænd på henholdsvis 20, 26 og 31 år.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.