Milliardær-arvingen redder historisk gods
Tranekær Slot kan dateres til 1200-tallet. Foto: Allan Lundgren/Ritzau Scanpix (arkiv)
Godset Tranekær Slot på Langeland er reddet af milliardærarvingen Caspar Sophus Jebsen.

Milliardærarvingen Caspar Sophus Jebsen viser endnu en gang samme interesse for den danske kulturarv som sin far, Hans Michael Jebsen.

Caspar Sophus Jebsen har nemlig sammen med Christian Ahlefeldt-Laurvig stiftet et aktieselskab, som redder godset Tranekær Slot på Langeland.

Caspar Sophus Jebsen og Christian Ahlefeldt-Laurvig er naboer i og med Caspar Sophus Jebsen ejer de langelandske godser Charlottenlund og Nedergaard.

Med selskabet reddes 1200-tals-godset fra sine økonomiske problemer og holder bankens indflydelse fra døren, skriver Finans.

- Det er ingen overdrivelse, at det er en ægte glædens dag for alle os på Tranekær Gods. For ikke alene har vi fået en ny, kompetent og økonomisk solid medejer; vi fjerner samtidig den gæld, som i mange år har stået i vejen for, at vi kunne udvikle Tranekær Gods, siger Christian Ahlefeldt-Laurvig i en pressemeddelelse.

Christian Ahlefeldt-Laurvig er indsat som direktør i selskabet og kan nu kigge fremad:

- Den kendsgerning, at jeg nu kan koncentrere mig om at udvikle Tranekær Gods, har allerede frigivet kolossale mængder af ny energi. Og når vi så samtidig kan glæde os over, at Tranekær Gods inden længe vil få et vedligeholdelsesmæssigt og samtidig synligt løft – ja, så synes jeg egentlig, at begrebet "win-win-situation" passer helt perfekt her, siger Christian Ahlefeldt-Laurvig.

Caspar Sophus Jebsens far, skibreder Hans Michael Jebsen, er kendt for at investere i historiske ejendomme. Ifølge JydskeVestkysten ejer den sønderjyske milliardær over 100 historiske ejendomme.

Hans Michael Jebsen er desuden en nær ven af kongehuset og ejer blandt andet Schackenborg Slotskro sammen med prins Joachim.

Hans Michael Jebsen bor i Hong Kong, hvor han er hovedaktionær i handels- og industrikoncern Jebsen & Co. Koncernen blev etableret i Hong Kong i 1895.

Til daglig bor Casper Sophus Jebsen i Madrid, hvor han læser bæredygtig økonomi.


Lensgreve Christian Ahlefeldt-Laurvig blev i 2017 udnævnt til kammerherre. Foto: Bjarne Luthcke/Ritzau Scanpix (arkiv)

via Listen To News