Kæmpe landbrug går konkurs: Politiker er medejer

Erhverv
Her ses Tina French Nielsen sammen med partikollegaen, statsminister Lars Løkke Rasmussen. (Foto: Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix (arkiv))

Venstrepolitikeren Tina French Nielsen og hendes families landbrug, Viderupgaard A/S, er erklæret konkurs. 11 arbejdspladser er på spil.

Selvom der var gode mælkepriser og overskud for første gang i årevis er Venstrepolitikeren Tina French Nielsen og hendes families landbrug erklæret konkurs, skriver Finans.

Den tidligere borgmesterkandidat og rådmand i Aalborg Kommune og hendes familie står som ejere af Viderupgaard A/S, der driver landbrug på fire gårde omkring Nibe. Her holdes der malkekvæg og drives et markbrug på 457 hektar, hvor der produceres grovfoder til kvægbesætningen, skriver Finans.

Udover at Tina French Nielsen og hendes familie kan miste landbruget, er der 11 arbejdspladser på spil.

Tina French Nielsen har ingen kommentarer til konkursen, men kurator Rune Hyllested fra Storm Advokatfirma siger til Finans, at man er i gang med at få et overblik over boet og samtidig sørge for, at produktionen opretholdes.

Ifølge Finans var der fremgang, da Viderupgaard i juni fremlagde det seneste regnskab, men det fremgik også, at der var tvivl om Viderupgaards fortsatte drift, som i hele regnskabsåret var drevet uden en kassekredit.

Viderupgaards langfristede gæld var ifølge Finans på 86 millioner kroner ved udgangen af det seneste regnskabsår.

Nyheder

Vanvittigt:

Padlede ud

over vandfald