Hertuginde Kate i sjælden video-optræden
Hertuginde Kate taler til følelserne i ny video Foto: Ben Curtis/AP
Hertuginde Kate vil sikre at børn har en stærk psyke, så de ikke får problemer, når de bliver voksne.

- Vi skal hjælpe børnene.

Sådan lyder det hjerteskærende fra hertuginde Kate af Cambridge i en ny video, som hun har lavet i sin egenskab som protektor for organisationen "Place2Be".

- Jeg oplever, at de fleste mentale problemer, vi slås med, stammer fra uforløste problemer i barndommen. Derfor er det vigtigt, at vi hjælper børn, der befinder sig i svære situationer, siger Kate i videoen, som kan ses på avisen The Telegraph's hjemmeside.

Projektet Place2Be har til formål at støtte skoler, der prioriterer elevernes følelsesmæssige tilstand. Børnene skal blandt andet lære, hvordan de håndterer stressende og ubehagelige situationer.

Hertuginden understreger vigtigheden i det projekt, hun støtter.

- Ved at sørge for at støtte børnene følelsesmæssigt, får de et solidt fundament, som gør, at de kan gå en glad og sund fremtid i møde, siger hertuginden i videoen, som er optaget på Salusbury Primary School i det nordvestlige London, hvor hun sidder sammen med fire elever, der alle har fået hjælp af organisationen.

Kate, som længe har kæmpet for børns forhold, slår desuden fast, at det er lettere at ruste børn med værktøjer, end det er at ændre deres omgivelser.

- Med tidlig hjælp vil de lære, hvordan de skal håndtere deres følelser, og hvornår de skal søge hjælp, lyder det fra hertuginden.

Se hertugindens dybfølte video her.

/ritzau/FOKUS