Herning får også et ungdomshus

Danmark
Gadekampe efter rydningen af Ungdomshuset på Jagtvej 69. Herning åbner sit nye ungdomshus næste torsdag med sloganet "Brænd din By." (Foto: Nyhedsavisen/Haraldur Jónasson)

Herning Kommune har foræret byens unge et ungdomshus. Åbningsfesten har fået navnet "Brænd din By."

Unge autonome i København flyttede for nylig ind i deres nye, kommunefinansierede Ungdomshus, efter at butikker, biler og affaldscontainere blev smadret og stukket i brand på Nørrebro og Christianshavn med skader for mange millioner kroner.

Nu har Herning Kommune fulgt i hovedstadens fodspor og har givet en gruppe unge et ungdomshus, som de unge har istandsat, siden de fik overrakt husets nøgler i april måned. Det skriver Politikens netavis.

Åbningsfesten holdes torsdag den 31. april under navnet "Brænd din by." Det sker i en gammel musikskole i Bethaniagade i Herning.

Ifølge politiken.dk kæmper de unge i Herning for det samme som de autonome i København. Formand for foreningen Kontrast, som holder åbningsfesten, siger, at alle ikke behøver at være enige, som i København. 

- Vi er apolitiske, der skal være plads til alle. Og på vores mandagsmøde skal vi diskutere, om alle absolut skal være enige, for det er meget besværligt, siger Rasmus Nørfeldt til politiken.dk.

I første omgang byder huset på koncerter med punk, rock og reggae.

faktaboks
Nyheder

Ældre ægtepar for vild

i en uge:

Levede af bær og

muddervand