Her får du mest streaming for pengene

De store streamingtjenester HBO Nordic, C More, Viaplay og Netflix har alle masser af film og tv-serier. Men hvor får du det største udvalg?
Nu er der en nemmere måde at søge efter indhold, når du savner inspiration på Netflix.
Nu er der en nemmere måde at søge efter indhold, når du savner inspiration på Netflix. Foto: Dan Goodman/AP

Det er velkendt, at udvalget af film og tv-serier i den amerikanske version af Netflix er noget større end det, vi danskere har at vælge imellem.

Men hvilke og hvor mange film og tv-serier får amerikanerne egentlig for deres 8 dollar (55 kroner) om måneden, og burde vi danskere føle os snydt, fordi vi ikke har samme udvalg for 79 kroner om måneden?

Ifølge det uofficielle Netflix-katalog "The Unofficial Netflix Online Global Search" har den amerikanske version ganske rigtigt flere film og tv-serier end noget andet Netflix-land.

I USA er der på nuværende tidspunkt 4566 film og 1114 tv-serier at gå i gang med. Det er henholdsvis 156 og 214 procent flere film og tv-serier end i den danske.

Danskerne har hos Netflix 1779 film og 355 tv-serier til de kolde vinteraftener.

Det er ikke med Netflix' gode vilje, at danskerne bliver spist af med et mindre udvalg, mener udviklingsdirektør i Zibra Digital Media Group og Netflix-kender, Claus Bülow Christensen.

- Netflix er underlagt territorialt bestemte rettighedsaftaler, der er "nedarvet" fra den gamle tv-verden, hvor programmer, serier, film etc. traditionelt er blevet solgt fra land til land, siger Claus Bülow Christensen.

Vægter kvantitet højere end kvalitet, er Netflix dog stadig størst i Danmark, hvis man ser på antallet af film og tv-serier og sammenligner med de største streamingkonkurrenter.

Amerikanske HBO Nordic har 529 film og 144 tv-serier, mens C More har 1347 film og 51 tv-serier, viser en optælling på tjenesternes hjemmesider.

Det har ikke været muligt at foretage en manuel optælling af Viaplays titler, men selskabet vurderer selv, at tjenesten har knap 1000 film og 400 tv-serier.

Men selv om nogle film og serier kan ses på flere streamingtjenester, er der som regel vidt forskellige titler på lager hos de fire konkurrenter.

C More har for eksempel mange nyere filmtitler, mens HBO Nordic har mange egenproducerede tv-serier. Sidstnævnte har til gengæld ingen titler til børn.

Hos Netflix kæmper man hårdt imod de territoriale rettigheder og forlanger af samme grund globale rettigheder, når tjenesten selv producerer film eller tv-serier, eller nye serier de er medproducent på.

- Deres ambition er at blive globale med alt deres indhold om nogle år. Indtil da er de nødt til at tage, hvad de kan få, fra region til region, siger Claus Bülow Christensen.

Og det er man allerede i gang med, oplyser Netflix' presseansvarlige i Europa Joris Evers til Ritzau Fokus.

- Et stigende antal titler bliver gjort tilgængelige i alle lande på samme tid, mens andre kun er tilgængelige på det nordiske marked og Danmark specifikt. I 2016 har vi planer om at tilføje 600 timers originalt Netflix-indhold, hvor vi i 2015 tilføjede 450 timer til vores tjeneste. Vi har nye sæsoner på vej af knap 30 originale Netflix-serier og 8 Netflix-producerede spillefilm, skriver Joris Evers i en mail.

Indtil videre vælger mange at omgå de regionale restriktioner med såkaldte DNS-tjenester som for eksempel unblock-us.com, der får Netflix til at tro, at du ser med fra et andet land, end hvor du rent faktisk opholder dig.

Fakta:

- Er du nysgerrig efter at vide, hvad der gemmer sig på Netflix' hylder i andre lande, kan du benytte tjenesten uNoGS (The Unofficial Netflix Online Global Search).

- Her kan du søge efter alle tilgængelige titler i 244 lande, for eksempel baseret på anmeldelser og genrer.

- Danmark er nummer 55 på listen over, hvilke af de 244 Netflix-lande der har flest tilgængelige titler. USA er nummer 1, mens Norge og Sverige er henholdsvis nummer 56 og 57.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.