Her er Marys fuldt bookede modekalender
Kronprinsesse Mary er et yderst velkendt ansigt til den københavnske modeuge, som finder sted to gange årligt. Her ses hun på forreste række til et af de mange show, der fandt sted under modeugen i august 2014. Foto: Unger Anthon/Polfoto
Der venter kronprinsesse Mary en travl fredag i forbindelse med den københavnske modeuge.

Kronprinsesse Mary har i mange år kastet glans over den københavnske modeuge, og i år er ingen undtagelse.

Modeugen skydes i gang onsdag, og fredag vil Mary lægge vejen forbi en række forskellige modearrangementer.

Fra morgenstunden skal hun som protektor for den prestigefyldte talentpris "Designers Nest" overvære håbefulde designstuderende præsentere deres kreationer i Øksnehallen, som kan hjælpe dem til at vinde 50.000 kroner.

Herefter er det videre til H.C. Andersen Slottet i Tivoli, hvor det gælder åbningen af modeugens smykkeshowroom "The Jewelry Room".

- Vi er meget stolte over, at H.K.H Kronprinsesse Mary aflægger besøg i The Jewelry Room og dermed bakker op om den del af modebranchen, som udgøres af en række smykkebrands, der markerer sig betydeligt på den danske og den internationale modescene, siger adm. direktør i Danish Fashion Institute, Eva Kruse, i en pressemeddelelse.

Herefter går turen direkte videre til Forum på Frederiksberg, hvor Mary skal deltage i herremode- og designmessen CIFF Raven.

Senere samme dag skal Mary videre til PFA Pensions hovedkvarter på Østerbro, hvor hun skal deltage i overrækkelsen af Womens Board Award, der hylder kvinder i ledelser og bestyrelser.

Kronprinsesse Mary var i en årrække protektor for selve modeugen, men i efteråret meddelte hoffet, at hun trak sig fra denne post. Forklaringen var ifølge hoffet, at Mary fremover ønskede at støtte modeugen mere bredt.

Newspaq