Fødevareminister Dan Jørgensens vision om at finde en nationalret, og derved gøre danskerne mere kvalitetsbevidste i deres madvalg, er i fuld gang.
Landets otte regioner er hver repræsenteret med tre retter, der kan ende med at blive Danmarks nationalret.
I første omgang kan man kun stemme lokalt. Det betyder, at fynboerne skal bestemme om de vil repræsenteres med skipperlapskovs, kogt torsk eller æbleflæsk.
I sønderjylland står det svære valg mellem flæskesteg, fiskefrikadeller eller stegt flæsk.
Det samlede udbud af de i alt 24 retter, der er nomineret, spænder fra gamle danske retter som gule ærter og hakkebøf til retter i den mere eksklusive ende som dyreryg og røget sanart.
På hjemmesiden Danskernesmad.dk, kan man se samtlige 24 retter og finde opskrifterne på dem, hvis man lige trænger til at smage dem igen, inden man stemmer.
Når hver region har fundet deres farvorit, kan alle stemme i perioden 28 oktober til 16 november. Den 20 november får Danmark så endelig en nationalret.
Kilde: Danskernesmad.dk og DR.dk