Her er den bedst klædte kongelige
Dette outfit har blandt andet givet prins Philip den flotte kåring. Foto: Matt Dunham/AP
Dronning Elizabeths mand, prins Philip, er kåret som årets bedst klædte kongelige og indtager en 12.-plads på den samlede liste.

Iført slips og suit står Storbritanniens prins Philip så skarpt, at han er kåret som den bedst klædte mand i den kongelige klan.

Det har et ekspertpanel bestående af blandt andre modeskaberen Vivienne Westwood, modellen Lara Stone og topdesignerne Giorgio Armani og Tom Ford vurderet for det anerkendte mandemagasin GQ.

Den 94-årige hertug, der har været gift med dronning Elizabeth siden 1947, er den højst placerede kongelige på den årlige liste, hvor han snupper en imponerende 12.-plads samlet set for sin "tidsløse og klassiske britiske stil". Blandt andet hopper prinsen stadig i sit bryllupstøj ved ganske særlige anledninger.

Med sin placering ligger prinsen lige i hælene på britiske gentlemen som skuespilleren Benedict Cumberbatch og boyband-sangeren Harry Styles.

Foran alle andre ligger den Oscar-vindende skuespiller Eddie Redmayne på førstepladsen for andet år i træk.

Ifølge The Telegraph ynder prins Philip at iklæde sig skræddersyede jakkesæt lavet af John Kent, som gerne frisker tøjet op for den genbrugsglade hertug.

Prins Philips barnebarn, prins Harry, indtager listens 38. plads, mens hans søn, prins Charles, og andet barnebarn, prins William, slet ikke er at finde på listen. Faktisk blev prins William kåret som landets værst klædte i 2008, fordi han "ikke gik i alderssvarende tøj".

Selv om prins Philip for længst har passeret pensionsalderen, er han stadig aktiv i sit embede, som bød på hele 217 officielle arrangementer i Storbritannien og 33 i udlandet det forgangne år, tilføjer avisen.

/ritzau/FOKUS