Helle Helle har vundet fornem pris
Helle Helle blev overrasket, da hun i dag modtog De Gyldne Laurbær. Foto: Jens Dresling / POLFOTO
Forfatteren Helle Helle modtager nu æresprisen De Gyldne Laurbær for sin nyeste roman.

Der er dem, der synes, at der sker alt for lidt i Helle Helles bøger. Og så er der den store gruppe af danskere, som er helt vilde med hendes minimalistiske sprog og finurlige menneskeportrætter.

En del af dem er mange af landets boghandlere. De gav nemlig æresprisen 'De Gyldne Laurbær' til Helle Helle i dag.

Hun modtager prisen for sin seneste bog 'Dette burde skrives i nutid'.

"Helle Helle er et sjældent eksempel på at litterær kvalitet kan gå hånd i hånd med popularitet. Helle Helle taler uden leflen til sine læsere: De fleste kan genkende sig selv i hendes bøger," siger Jakob Malling Lambert, der er litterær direktør på Rosinante & Co Jakob Malling Lambert, i en pressemeddelelse.

Han fortsætter rosen:

"Med sin karakteristiske knappe stil og sine lige så karakteristiske miljøer har hun trofast beriget danske læsere med en stribe storartede bøger. For forlaget er tildelingen af De Gyldne Laurbær en kroning på et fornemt forfatterskab," siger Jakob Malling Lambert.

De andre forfattere, der kæmpede om prisen, var Søren Ulrik Thomsen for digtsamlingen 'Rystet spejl', Erik Valeur for 'Det syvende barn' og Sara Blædel for 'De glemte piger'. Men det var altså Helle Helle, der løb med prisen. Foruden selve prisen modtager hun også 10.000 kroner.

Helle Helle debuterede i 1993 med Eksempel på liv og har siden udsendt novellesamlingerne Rester (1996) og Biler og dyr (2000).

Dertil har hun skrevet romanerne Hus og hjem (1999), Forestillingen om et ukompliceret liv med en mand (2002) og Rødby-Puttgarden (2005). Den modtog hun Kritikerprisen for. For fire år siden udkom så Ned til hundene, som blev nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris.