Hella Joof: Vi skal rydde op i velfærdssamfundet i tide
Hella Joof. Foto: Linda Kastrup/Scanpix
Danskerne skal være bedre til at imødegå forandringer, mener Hella Joof. Også når det handler om forandringer i det danske velfærdssamfund.

Danskerne er nogle vanedyr, der sjældent hylder forandringer.

Om det så er i privatlivet eller i samfundet, kan vi bedst lide, at alt er som det plejer. Det mener i hvert fald komiker og debattør Hella Joof, der i en ny klumme i Berlingske på en ironisk facon pirker til danskernes rutiner.

Hun mener, at alt for mange har en tendens til at sidde over i et hjørne og brokke sig over tingenes tilstand, frem for at forberede sig til de forandringer, der i årene fremover vil være uundgåelige.

- Vi ved godt, hvad der skal til for at skabe forandring, men vi gider den ondelyneme ikke, at nogen kommer og vil lave om på vores livsstil. Vi bestemmer selv, og vi spiser, som vi PLEJER og ændrer først praksis, når skuden er sprunget læk og begynder at tage vand ind. Når vi har fået en blodprop i hjertet, holder vi op med at ryge. Ikke et minut før. Hverken KOL eller blærecancer bider på os, skriver hun.

Også i dansk politik fylder ordet ’plejer’ alt for meget, mener Hella Joof. Vi bliver skuffede, hvis ikke politikerne gør, som de lovede, mens andre bliver skuffede, hvis de politikere, de stemte på, ikke kan komme igennem med forandringer i samfundet, som de ellers gik til valg på.

Hella Joof mener, at det er på tide, at vi tager tyren ved hornet og gør op med ordet ’plejer’. Ifølge komikeren ruster vi os bedst til morgendagens forandringer ved at være på forkant med tingene.

- Vi rydder kun op her i det hellige danske velfærdssamfund og smider ud og stiller til storskrald, når vi har ryggen mod muren. Når kassen er slunken. Vi kunne også vælge at løse opgaverne i god tid, mens det går godt, lyder det.