VORES VALG Helge Adam: Barfoed fortsætter 20-24 år endnu
Helge Adam Møller havde opgivet at stille op på Sjælland og var i stedet rykket til Vestjylland. Ingen af stederne opnåede Konservative at få stemmer nok til et mandat. Foto: Joachim Adrian / POLFOTO
The comeback-kid røg ud i det vestjyske. Og nu er det slut med politik for jægersoldaten Møller.

Han ville egentlig stoppe på grund af sygdom, men ombestemte sig lige inden valget blev udskrevet og opstillede alligevel i sidst øjeblik. Helge Adam Møller blev dog ikke genvalgt, og nu er det endegyldigt slut.

"Nu har jeg besluttet mig i løbet af natten, at hvis jeg blev valgt, ville jeg tage denne og også en ekstra periode med, hvis de da ville have mig. Men nu har jeg tabt, og jeg vil ikke ende som et ringvrag, så nu stopper jeg. Det skal være på toppen," forklarer han.

Helge Adam Møller kan se tilbage på en politisk karriere i et parti, der gradvist har tabt mandaterne, som årerne er gået. Men det er der en god grund til, forklarer han.

"Den væsentligste forklaring er, at vi har skiftet leder ved hvert valg. Vi har haft seks forskellige chefer eller bosser i Det Konservative Folkeparti de sidste 14 år. Venstre har i de sidste 20 år haft tre ledere," siger Helge Adam Møller og fortsætter:

"Det at skifte leder så tit, gør det svært for et parti at finde en fast kurs. Og mange af vores lederskifter er jo sket på grund af nogle uheldige omstændigheder; om det så er spirituskørselssager for 15 år siden, ferierejser eller hvad pokker ved jeg."

Der kommer dog til at gå lang tid, inden Konservative igen skifter leder, hvis man spørger den tidligere jægersoldat.

"Jeg er sikker på, at vi har fået den rette mand nu. Jeg tror, Lars Barfoed vil holde fem-seks valg ud i fremtiden," lyder vurderingen.

Det er ikke nødvendigvis partimedlemmerne, som står øverst på listen over dem, som Helge Adam vil savne mest, når det hele nu slutter.

"Jeg kommer til at savne alle de øvrige folketingsmedlemmer og ikke bare fra mit eget parti, mindst lige så meget dem fra S og SF," slutter Helge Adam Møller.

De næste tre år får Helge Adam Møller dog alligevel ofte lejlighed til at lægge vejen forbi Folketinget. Han er nemlig valgt som statsrevisor, og det embede følger ikke Folketingets valgperioder.