Har du husket at sikre dig før skiferien?
Har du husket forsikringerne til skiferien? Scanpix
Det er højsæson for skiferier, og lige så skønne de kan være, lige så ødelæggende kan det være, når ulykken sker, og du ikke er ordentlig forsikret – få gode råd her.

Dine ski står klar i gangen, din taske er pakket, arbejdsmailen lukket ned, for nu skal du på skiferie, og du har glædet dig i månedsvis. Du har tjekket om TV og kaffemaskine er slukket, men har du også husket at tjekke dig selv?

LÆS OGSÅ: Derfor skal du drikke kaffe før din træning

Der kan jo ske det uheldige, at du falder og slår dig så slemt, at du skal til lægen eller på hospitalet på din ferie. Og nu hvor det gule sygesikringskort er erstattet af det blå, der sikrer dig dårligere, så har du altså et problem, hvis du kommer til skade og ikke har styr på dine forsikringer.

Usikker på ski

Du kan selvfølgelig satse på, at du ikke skvatter…men på et skisportssted på glatte ski og med bakker, for ikke at tale om andre slingrende skiløbere, der muligvis har drukket en øl eller to…hvor stor er sandsynligheden så for, at du ikke falder bare en enkelt lille gang. Og du kan altså lande forkert. 

LÆS OGSÅ: Pas på: Så længe tager øjenbryn om at vokse ud

Faktisk viser tal fra SOS International, at helt op til 10.000 danskere kommer så slemt til skade på deres skiferie, at de må bruge deres rejseforsikring. Og det er derfor vigtigt, at du sørger for en god forsikring, fortæller forebyggelseschef i Tryg, Charlotte Gøttler.

LÆS OGSÅ: Er du træt, så nemt bliver du frisk

Udover en forsikring, kan du også gøre lidt for at hjælpe dig selv, pointerer hun. Du kan blandt andet:

1. Husk dit sikkerhedsudstyr som briller, hjelm og rygskjold.

2. Er du ny på ski, så tag på skiskole og få den undervisning, der hjælper dig godt på vej.

3. Pas på med at få for lidt søvn på din ferie, for en træt skiløber er altså en mere usikker skiløber.