Hackere stjæler 24.000 filer fra Pentagon
Pentagon, USA's Forsvarsministerium, burde være et af de sikreste steder i verden. Men hackere har skaffet sig adgang til intet mindre end 24.000 følsomme dokumenter. Foto: David Shapinsky/Public domain/Wikimedia
I marts led det amerikanske forsvars sikkerhed et knæk. Pentagons computere blev hacket, og tusindvis af følsomme dokumenter blev stjålet.

Det skulle være verdens sikreste institution, men hackere har formået at stjæle tusindvis af hemmelige dokumenter fra det amerikanske forsvar.

Det skriver BBC.

Cyberangrebet på Pentagon skete egentlig i marts, men det er først for nylig, at viceforsvarsminister William Lynn har indrømmet sikkerhedsbruddet. Det gjorde han i en tale på et universitet i staten Washington.

Han forklarede, at 24.000 dokumenter var blevet stjålet fra Pentagon, og at hackerne havde indhentet informationer om "vores mest følsomme systemer."

"I det 21. århundrede kan bits og bytes være så farlige som kugler og bomber," sagde William Lynn i talen. Hackerangrebet er et af de største i USA's nogensinde.

Ifølge nyhedsbureauet AP har Lynn oplyst, at den amerikanske regering har en god fornemmelse af, hvem der stod bag indbruddet. Man regner med, at det var en fremmed regering.

De mange dokumenter indeholdt blandt andet detaljeret information om flyteknologi, overvågningsstrategier og sattelitkommunikation.

Ifølge William Lynn vil fremtidige hackerangreb på det amerikanske militær ikke kun have til formål at stjæle data. Formålet vil være at skade det amerikanske forsvar og endda koste liv.

Kilde: BBC