Hackere angriber flere fagforbund
For 3F betyder hackernes aktion, at 30.000 dagpengemodtagere, som normalt udfylder dagpengekortet over internettet, ikke kan gøre det i de kommende dage. Foto: colourbox.com
HK-formand raser over hacker-angreb på forbundets hjemmeside, som kan betyde, at arbejdsløse medlemmer ikke får udbetalt deres dagpenge.

Det er ikke blot fagforbundet 3F's hjemmeside, der er angrebet af hackere som en udløber af restaurant-konflikten i Vejle.

Søndag er også hjemmesiderne for LO og HK blevet lagt ned af fjendtlige angreb, desuden var Socialdemokraternes hjemmeside en kort overgang overbelastet og derfor ikke tilgængelig.

HK's forbundsformand, Kim Simonsen, er både rasende og rystet og vil melde hackerne til politiet. Angrebet betyder, at arbejdsløse HK-medlemmer, der endnu ikke har nået at udfylde deres dagpengekort, risikerer at stå uden indkomst 1. august.

- Det er et angreb på en offentlig myndighed og database, og det forhindrer de ledige i at få deres dagpenge. Vi appellerer til kræfterne bag det her om, at de stopper det øjeblikkeligt, siger Kim Simonsen til politiken.dk.

I Vejle har den lokale afdeling af 3F i fire måneder ført faglig kamp mod restauratøren Amin Skov, som har opsagt overenskomsten med 3F for i stedet at tegne ny overenskomst med den "gule", kristelige fagforening Krifa.

3F blokerer derfor Restaurant Vejlegården fra at få post, annoncere i den lokale avis og få fjernet skrald.

Det har fået hackere - fra hacker-netværket Anonymous, hævder de selv - til at gå ind i konflikten på Amin Skovs side.

For 3F har hackernes aktion den ubehagelige konsekvens, at 30.000 dagpengemodtagere, som normalt udfylder dagpengekortet over internettet, ikke kan gøre det i de kommende dage.

De skal dog nok få deres penge til tiden, hvis de møder op i deres lokale afdeling mandag eller tirsdag for at udfylde dagpengekortet, lover fagforeningen.

Hos Socialdemokraterne har man imidlertid slet ikke bemærket søndagens kortvarige hackerangreb, siger partisekretær Lars Midtiby til Ritzau.

Hos LO har man slukket for serveren og følger situationen, oplyser LO til Ritzau.