Hårekstensions er falske og farlige
Pas på med ekstensions. Foto: www.colourbox.com
Forlængelse af håret kan været en dum idé. Flere steder er håret ikke ægte, og manglende uddannelse kan føre til forrådnelse af hovedbunden.

Overvejer du at få længere hår, skal du måske tænke dig om en ekstra gang.

Hvert år bliver der lavet mere end 200.000 ekstensionbehandlinger, hvor piger og kvinder betaler for at få forlænget det naturlige hår, men ofte bliver de snydt.

"Der er ingen regler. Producenterne kan putte hvad som helst i en pakke med hår og bare skrive 100 procent menneskehår udenpå. Ingen tjekker det", siger Priscilla Barikisu Larsen til Politiken.

Hun underviser i ekstensions på flere frisørskoler og gennem mange år sagkyndig i Forbrugerstyrelsens klagesager om frisørbehandlinger.

Ifølge Barikisu Larsen er der heller ingen regler om, at man skal have viden for at kunne sætte det ekstra hår på hovedet. Derfor ender det alt for ofte med varige skader som forrådnelse i hovedbunden.

I frisørbranchen erkender man problemet.

"Der er klamphuggere derude, som er ved at ødelægge tilliden til vores fag", siger Poul Monggaard, forbundsformand i Dansk Frisør og Kosmetiker Forbund.

Forbrugerne er ifølge erhvervs- og økonomiminister Brian Mikkelsen (K) beskyttet tilstrækkeligt.

"Det er helt afgørende, at danske forbrugere skal føle sig i sikre hænder. Men i den her sammenhæng er forbrugerne beskyttet af både markedsføringsloven og Forbrugerklagenævnet," siger han til Politiken.

Kilde: Politiken