Hårdhudet bakterie rammer flere
Med isolerede senge og læger med visir prøver sygehusene i det syd- og sønderjyske at dæmme op for den sejlivede bakterie MRSA. Arkiv Foto: Colourbox
Der er sket en fordobling i tilfælde af den såkaldte MRSA-bakterie, som spredes via svin til både dyr og mennesker.

MRSA-bakterien er noget at en sejlivet krabat, der rammer flere og flere, og selvom man ikke har noget med landbruget at gøre, kan man sagtens blive smittet.

"Hvis du bor under samme tag som en landmand, og du måske tit besøger nogle bekendte, så kan du ikke forhindre, at du muligvis har bragt smitten videre. Og det kan alt sammen ske, uden at du ved det," siger overlæge på mikrobiologisk afdeling på Sygehus Sønderjylland, Poul Kjældgaard til dr.dk/p4.

På blot ét enkelt år har man på de syd-og sønderjyske sygehuse konstateret en fordobling af MRSA-tilfældene.

Bakterien er modstandsdygtig over for den almindelige antibiotika og blev i 2009 konstateret hos i alt 41 personer på Sygehus Sønderjylland og på Sydvestjysk Sygehus, men sidste år var tallet steget til i alt 83 personer på de to sygehuse.

"Vi sporer cirka to tredjedele af tilfældene tilbage til svin og køer i landbruget. Infektionerne er blevet fundet hos personer, der har haft forbindelse med svine og kvægfarme eller på anden måde haft forbindelse med landbruget," Poul Kjældgaard.

Kilde: DR.dk