Håndværkerfirma hjalp kræftsyge Linda: "Jeg var rørt til tårer"
Linda Blæsbjerg med børn tv. før kræften slog til. Til højre ses hun kort efter operationen, hvor det kræftsyge bryst blev fjernet. Foto: Privat
Da kræften meldte sig, oplevede Linda Blæsbjerg støtte fra nær og fjern.

Kræft er på alle måder en modbydelig sygdom, og selvom den aldrig hilses velkommen, kom Linda Blæsbjergs brystkræft nærmest på det værst tænkelige tidspunkt.

Blot et år forinden havde hun nemlig med sin familie købt en faldefærdig gård i Haslev. Et gedigent håndværkertilbud der krævede rigeligt med knofedt for at blive et ordentligt hjem.

Nu skulle hun kæmpe med kræften samtidig med, at hjemmet henlå som en byggeplads. For selvom familien besluttede ikke at lade kræften sætte livet på standby, gik ombygningen pludselig meget trægt.

Heldigvis kom der en hjælpende hånd til Linda Blæsbjerg, mens hun lå på sygehuset og ventede på at få bortopereret det syge bryst: Ud af det blå tilbød byggefirmaet Finn L. og Davidsen A/S at stille op med professionelle håndværkere.

- Lige da jeg fik det at vide, begyndte tårerne simpelthen bare at trille. Jeg var så rørt. Ikke over at jeg fik en håndværker, men over at der var nogen, der havde tænkt på os og ville hjælpe, siger en tydelig berørt Linda Blæsbjerg til Avisen.dk.

Byggefirmaet havde ifølge Linda Blæsbjerg selv haft en kræftsyg medarbejder og ville derfor nu hjælpe mest muligt.

- Vi kunne godt tænke os at støtte nogle familier sådan lidt mere direkte, nogle som havde brug for en håndværker, har chefen for byggefirmaet, Lasse Houengaard, tidligere sagt til TV Øst.

Løftet op af lokalsamfundet

Linda Blæsbjerg på 37 år modtager stadig kemobehandling, men der er forebyggende. Officielt har hun været kræftfri, efter brystet blev bortopereret sidste september.

Og selvom Linda Blæsbjerg naturligvis gerne ville have været forløbet foruden, har det sidste halve år været en livsbekræftende oplevelse for den 37-årige mor, der mærkede lokalsamfundet og venners kærlighed.

- Støtten har været overraskende og overvældende. Vi besluttede fra starten af, at vi ville være åbne om sygdomsforløbet også af hensyn til børnene. Og det har resulteret i, at vi har fået tonsvis af positive tilkendegivelser, og lokale fra byen er kommet med hjemmebag eller har sagt, at de vil hjælpe med rengøring eller klippe hæk. Da jeg kom hjem fra sygehuset efter operationen, var der blomster overalt. Det var helt vildt - det var flere blomster, end da vi fik vores første pige, fortæller Linda Blæsbjerg.

 


Linda Blæsbjergs kamp mod kræften blev hjulpet af et stærkt lokalmiljø. Foto: Privat.

Havde ikke forventet noget igen

Byggefirmaet Finn L. og Davidsen A/S havde udloddet en konkurrence, hvor de ville tilbyde håndværkerhjælp til kræftsyge som et led i Knæk Cancer-kampagnen, men det var ikke Linda Blæsbjerg selv, der sendte ansøgning til konkurrencen. Hun lå nemlig indlagt på daværende tidspunkt.

Det var i stedet 15 veninder fra pigegruppen Lady Circle, som Linda Blæsbjerg er særdeles aktiv i, der havde taget initiativet. Pigegruppen samler jævnligt penge ind til projekter. Eksempelvis modtog en sorggruppe for pårørende, der har mistet forældre eller søskende, i Haslev 12.500 kroner fra pigegruppen.

Selvom Linda Blæsbjerg jævnligt gik forrest for at hjælpe andre, havde hun dog aldrig forventet at få noget igen, og hun fik en klump i halsen over venindernes ansøgning:

- Jeg blev virkelig rørt, at de skrev, at jeg ville gøre det samme for andre. For mig er det en selvfølgelighed om at hjælpe andre. Jeg har aldrig forventet at få noget retur, fortæller Linda Blæsbjerg, som lige har haft håndværkeren ude på gården:

- Han var herude i mandags og tilslutte gulvvarme, vand og koldvandsslanger på badeværelsen.