Håndværkere vil køre privat i firmabilen
Det bliver snart en mulighed for danske virksomheder, der låner deres momsfritagede firmabiler ud til deres medarbejdere Foto: Sven Storbeck
Som medarbejder kan du snart betale 225 kroner per døgn og undgå risikoen for en kæmpebøde efterfulgt af et stort skattesmæk.

Lån firmaets kassevogn og hjælp sønnike med at flytte uden at risikere kæmpebøde.

I Håndværksrådet er der glæde over at EU-systsemet og Skatteministeret er klar med lempeligere regler for privat kørsel i momsfritagede firmabiler.

- Vi har arbejdet på det i mange år, så vi er glade for, at det bliver lettere at bruge firmabilen privat, for det er der stort behov for, siger erhvervspolitisk konsulent i Håndværksrådet, Lars Magnus Christensen, til Newspaq.

I dag er det som udgangspunkt forbudt at anvende en bil på gule plader til private formål. Fremover kan man betale 225 kroner per døgn for at låne firmabilen. Man kan få op til 20 dagsbeviser om året.

- Det er så klare regler, at det ikke er til at misforstå. Vi har tidligere set eksempler på meget store bøder, siger Lars Magnus Christensen, der forudser stor efterspørgsel på dagsbeviserne.

- Det kan være, at du som virksomhedsejer har brug for at bruge bilen i weekenden, måske skal du flytte en campingvogn, eller du skal hjælpe sønnike med at flytte hjemmefra, siger Lars Magnus Christensen.

Biler under 3.000 kilo kan umiddelbart bruge de nye regler. Vejer bilen mellem 3.000 og 3.500 kilo skal arbejdsgiveren på forhånd meddele Skat, at bilen både anvendes privat og til arbejdskørsel for at få fuld glæde af ordningen.

- Vi arbejder på at få flyttet grænsen op til 3.500 kilo, som er grænsen for det almindelige b-kørekort, lyder det fra Håndværksrådet.