VORES VALG

Gysertal venter presset Hjort

I dag kommer de økonomiske nøgletal, og de kan vise tilbagegang for tredje kvartal i træk. Dermed er der tale om en egentlig recession.
Claus Hjort Frederiksen fremlægger regeringens finanslovsforslag for 2012 for nyligt
Claus Hjort Frederiksen fremlægger regeringens finanslovsforslag for 2012 for nyligt Foto: Mikkel Tariq Kahn / POLFOTO

Den sunde økonomi skal helst vokse som et teenagedreng, men de seneste to kvartaler har den danske økonomi stået stille. Ja faktisk er væksten gået lidt tilbage, og derfor så venter politikere og iagttagere spændt på, hvad de tal, der kommer i dag, viser.

Men næsten lige meget hvad, så er det næppe godt nyt for regeringen. For bliver det en økonomisk fremgang, så bliver det nok en spinkel en af slagsen, mener økonom ved Aarhus Universitet, Michael Svarer.

"Der skal nogle store tal til, for at man kan sige, at nu er vi for alvor ude af recessionen, og det tror jeg ikke, der er mange, der har forventninger til, at der kommer," siger Michael Svarer.

Og mens finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) ikke har lyst til at tale om tallene, før de ligger der, så er hans socialdemokratiske modstander Henrik Sass Larsen (S) klar med dommen på forhånd:

"Vi tror, at uanset, hvad tallet viser, så ligger det og balancerer nede omkring et nulaktivitetsniveau, og det er i sig selv også ret slemt, og derfor har vi jo hele tiden sagt, at den økonomiske politik har været fejldoseret," siger Henrik Sass Larsen (S).

Men lige meget, hvad Henrik Sass Larsen (S) siger, så vil det næppe være noget, der flytter stemmer, for økonomi er i forvejen det, der fylder mest i valgdebatten, og derfor vil de fleste allerede vide, hvem de holder med i de økonomiske spørgsmål. Det mener lektor Rune Slothuus, der forsker i politisk holdningsdannelse ved Institut for statskundskab på Aarhus Universitet,

"Jeg tror ikke, det vil have den helt store betydning for vælgerne, for økonomi står allerede højt på dagsordenen, og der er allerede rigtig mange tal i luften, så nogle ekstra tal fra eller til, tror jeg ikke vil gøre den helt store forskel," siger Rune Slothuus, der mener, at der skal et helt nyt emne på bane, før det får vælgerne til at flytte deres stemmer.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.