Gymnasielærer tilstår sex med elev
Retssag ? I går sad en århusiansk gymnasielærer på anklagebænken, fordi han flere gange havde dyrket sex med en af sine 17-årige elever fra 2. g. Det er første gang, at et forhold mellem en gymnasieelev og en lærer ender i retten

Den 58-årige gymnasielærer vred sine hænder i retssalen og bed i sine negle, mens han lyttede på anklageren og forsvareren i sin egen sag. Siden september sidste år og frem til april i år, har han flere gange dyrket sex med en af sine elever på 17 år, mens han var gymnasielærer på Århus Katedralskole. Forholdet mellem læreren og eleven var til sidst blevet for meget for skolen og amtet, som havde meldt manden til politiet.
Den tiltalte forklarede selv, at han oplevede et forhold til eleven, som begyndte med gensidig interesse, men som udviklede sig til kærlighed. Han har tidligere haft svært ved at holde sig fra de kvindelige elever, og han er gift med en kvinde, som han mødte, mens hun var elev på Århus Katedralskole.
Det valgte anklageren også at trække frem.
»Det er skærpende, at tiltalte tidligere har fået indskærpet på stedet, at han skal holde sig fra eleverne,« sagde anklager Charles Konrad og fortsatte:
»Min indgangsvinkel er, at det skal give tre måneders fængsel, men da der er tale om en 17-årig, og da tiltalte er blevet fyret fra sit job, så kan straffen være betinget i to år,« sagde Charles Konrad.

Kærlighedsforhold

Det blev ikke diskuteret i retsalen, om den 58-årige gymnasielærer havde dyrket sex eller ej. Det havde han tilstået. Retssagen handlede om, hvorvidt han skulle tvinges til ikke at beskæftige sig med børn og unge under 18 år eller ej, samt hvor stor erstatning pigen, som ikke selv var til stede i retten, skulle have.

Ikke i fængsel

Forsvareren Trine Binett Jørgensen var glad for, at hun og anklageren var enige om, at den tiltalte ikke skulle i fængsel.
»Hvis hun havde været over 18 år, så ville det have været, som tiltalte kalder det: »Et kærlighedsforhold mellem to mennesker«. Det sidste samleje er sket, efter hun er blevet 18 år, og hun var 17 år og syv måneder første gang,« sagde Trine Binett Jørgensen og understregede, at pigen valgte at fortsætte forholdet, efter hendes forældre og skolen blev involveret. Forholdet er stoppet i dag.
Forsvareren mente derfor også, at straffen skulle ligge på 30 dages betinget fængsel, så gymnasielæreren ikke skal i fængsel. Efter retsmødet sagde gymnasielæreren:
»Jeg er da ked af det. Det er betroet forhold, det ved jeg godt.«
Dommen bliver afsagt på onsdag.