Guide: Har du den rigtige streamingtjeneste?
Blandt de 250 bedst vurderede serier på filmsitet imdb.com har Netflix 50 titler, HBO Nordic har 40 titler, mens Viaplay har 14. Foto: Olufson Jonas/Free
Hvad skal man vælge eller fravælge, når det kommer til streaming af film og serier? Bliv klogere på, hvad de forskellige tjenester kan tilbyde.

Fødderne op i sofaen og en god film eller serie på skærmen, lige når man selv har lyst.

Streaming er populært i de danske hjem, men hvor får du mest for pengene? Og hvad med kvaliteten af indholdet?

Priserne ligger tæt på hinanden, men mængden og originaliteten af indholdet er meget forskelligt.

En ny opgørelse foretaget af spareportalen CupoNation viser, at streamingtjenesten Netflix har det suverænt største udvalg af serier.

Hos Netflix får man 589 serier for 79 kroner om måneden. HBO Nordic kan diske op med 175 serier til 89 kroner per måned, mens Viaplay har 316 serier til 89 kroner om måneden.

De tal viser tydeligt, at Netflix har en stor bredde, siger Mikkel William Nielsen, der er projektleder i Forbrugerrådet Tænk.

- Netflix var den første store amerikanske tjeneste, der kom til Danmark, og den fungerer rigtigt godt på mange forskellige enheder. Det er nemt at komme i gang, og der er godt med blandet indhold til både børn og voksne, siger Mikkel William Nielsen.

Han bakkes op af Claus Bülow Christensen, der er digital medieanalytiker i Zibra Digital Media Group.

- Netflix er tjenesten med størst bredde, den fungerer ordentligt, den er nem at komme på, og de er dygtige teknisk, siger Claus Bülow Christensen.

De forskellige tjenester producerer også eget, originalt indhold som "House of Cards" eller "Game of Thrones".

Her ligger Netflix sig også i spidsen med 157 af deres egne serier. HBO Nordic har 63 og Viaplay 4.

- Det er blevet livsnødvendigt for den slags tjenester også at have deres eget indhold. De får en fanskare på de enkelte serier, som de så kan holde fast i, siger Claus Bülow Christensen.

Men nu er mængde jo ikke alt.

Hvis man kigger lidt på kvaliteten af indholdet, så viser det sig, at HBO Nordic rangerer højest.

Ifølge filmsitet imdb.com lander vurderingen af HBO Nordics serier på 7,8 stjerner ud af 10. Herefter kommer Netflix med en vurdering på 7,4 og lige i hælene har vi Viaplay med 7,3.

- Hvis man ser på, hvem der har flest prisvindende serier, så har HBO Nordic et meget stort katalog af flot produceret og prisvindende indhold, siger Mikkel William Nielsen, der støttes af Claus Bülow Christensen.

- HBO Nordic er en lille smule mere eksklusivt. De har lagt vægt på, at der skal være en nedre grænse for kvalitet. Man kan sige, at det er en smule mere sofistikeret, siger han.

Både Claus Bülow Christensen og Mikkel William Nielsen mener, at man generelt får meget for sine penge på alle tjenester. Dog mener Forbrugerrådet Tænk, at man som streamingforbruger godt kan shoppe lidt rundt mellem de forskellige tjenester.

- Hvis du vil se det hele, så bliver det pludselig dyrt. Tag et abonnement et stykke tid, se det, du gerne vil, og sæt det så på pause, eller opsig det. Så kan du altid aktivere dit abonnement igen, når der kommer nyt indhold, anbefaler Mikkel William Nielsen.

Fakta: Sådan bruger vi streamingtjenesterne

- YouTube: 48 procent.

- Netflix: 32 procent.

- DR TV: 24 procent.

- TV2 Play: 10 procent.

- HBO Nordic: 8 procent.

- Viaplay: 7 procent.

- YouSee: 7 procent.

Kilder: Kantar Gallup Index Danmark, DR Medieudviklingen 2016.

/ritzau/FOKUS